‘Draadloze AirPods gebruiken nieuwe Apple-chip voor betere accuduur’

Lars Paijmans
7 september 2016, 10:45
1 min leestijd
‘Draadloze AirPods gebruiken nieuwe Apple-chip voor betere accuduur’

Dankzij een nieuwe bron weten we nu goed hoe Apple de draadloze AirPods voor de iPhone 7 wil onderscheiden van de rest. Een eigen chip gaat een leidende rol spelen om de iPhone 7 AirPods uniek te maken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 AirPods gebruiken Apple-chip

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo doet vlak voor het Apple-event van vanavond een boekje open over de draadloze oordopjes van Apple. Deze zouden een door Apple-geproduceerde Bluetooth-achtige chip krijgen.

Deze is er specifiek op gericht om de accu zo lang mogelijk mee te laten gaan. Deze wordt in de AirPods verwerkt. Ook moet deze chip de communicatie-kwaliteit verhogen, zodat je er dus mogelijk beter gesprekken mee kunt voeren. Cheng-Uei en Inventec zouden de AirPods gaan produceren.

iPhone 7 AirPods

Volgens Kuo willen Apple deze AirPods op de high-end markt richten, terwijl de koptelefoons van Beats voor het midrange segment bedoeld zijn. Of dit ook betekent dat de AirPods van Apple duurder worden dan de gemiddelde Beats-Headset is niet duidelijk. Apple zou er bewust voor kiezen om geen Beats-logo op de AirPods te zetten, zodat het bedrijf de koptelefoonmarkt met twee verschillende merken kan veroveren.

‘Niet gebundeld met iPhone 7’

Kuo voorspelt dat deze high-end AirPods niet in de doos van de iPhone 7 zullen zitten. In plaats daarvan worden nieuwe Lightning-EarPods met het toestel gebundeld. Deze oortjes (met draad) sluit je rechtstreeks aan op de Lightningpoort in plaats van de koptelefoonaanlsuiting, die met de komst van de iPhone 7 verdwijnt.

Mochten de geruchten kloppen, dan is de kans groot dat we deze nieuwe oortjes vanavond al te zien krijgen tijdens het Apple-event. Om 19:00 zal Apple een livestream starten waar we naast de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ook de Apple Watch 2 en meer te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu