Chinese fabrikant toont alvast koptelefoon-verloopjes voor iPhone 7

Rutger Otto
31 mei 2016, 15:58
2 min leestijd
Chinese fabrikant toont alvast koptelefoon-verloopjes voor iPhone 7

Apple neemt met de iPhone 7 mogelijk afscheid van de koptelefoonaansluiting. Een Chinese accessoire-maker toont alvast een adapter om een koptelefoon via de Lightning-poort te koppelen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 zonder 3,5-mm poort

De geruchten gaan al langer dat de iPhone 7 mogelijk geen koptelefoonaansluiting meer heeft. Daarmee is het voor Apple mogelijk het toestel nog dunner én waterdicht te maken. Veel gebruikers zien die verandering niet zitten, al snel nadat het gerucht naar buiten kwam, werden er online petities gestart en klonken de negatieven geluiden op social media.

Anderen zagen het positiever in. Zo blijft het mogelijk om koptelefoons met bluetooth en Lightning-aansluitingen te gebruiken. Maar wat als je een 3,5-mm aansluiting hebt? Daarvoor brengt Apple mogelijk wat adapters op de markt. Inmiddels maakt de Chinese fabrikant Tama Electric al reclame voor een drietal van dat soort verloopjes.

iphone 7 adapter

iPhone 7 adapter voor koptelefoons

De adapters zijn echter nog niet te koop. De renders tonen een verloopje dat je in de Lightning-aansluiting van de iPhone toer. Een klein kabeltje loopt naar een kastje waar je onder meer volumeknoppen vindt. Aan de achterkant is een opening voor de koptelefoon. De website van Tama heeft nog geen koopknop en ook een prijs ontbreekt. Het lijkt vooralsnog dan ook op een concept en mockup te gaan.

Als Apple daadwerkelijk afstand doet van de koptelefoon-aansluiting, zou het wat vreemd zijn als er dit soort adapters voor terugkomen. De knoppen lijken nogal overbodig op die positie, zeker omdat de iPhone zelf al volumeknoppen heeft en bedrading van koptelefoons heeft vaak bediening. Een kleiner verloopje lijkt dus een stuk logischer. Mogelijk levert Apple zelfs oortjes die via Lightning zijn te koppelen.

Vreemde designs voor aansluitingen

Aan de andere kant, Apple staat de laatste tijd niet bekend om zijn functionele oplossingen wat betreft aansluitingen. Zo zit de oplaadpoort van de nieuwe Magic Mouse onderop, waardoor hij onbruikbaar wordt tijdens gebruik en moet de Apple Pencil worden opgeladen door hem onder in de iPad te steken, wat eveneens wat onhandig is.

Lees meer over iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu