Onafhankelijk onderzoek: “de iPhone 7 heeft een belabberde accu”

Lars Paijmans
3 oktober 2016, 18:28
2 min leestijd
Onafhankelijk onderzoek: “de iPhone 7 heeft een belabberde accu”

Het onafhankelijke consumentenblad Which? steekt de conclusie van haar onderzoek niet onder stoelen of banken: “De accuduur van de iPhone 7 is het slechtst in vergelijking met concurrerende smartphones.”

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 accuduur komt als slechtste uit de test’

Het onderzoek van Which? heeft verschillende scenario’s getest die dagelijks gebruik moeten nabootsen. Voor de test werd de iPhone 7 tegenover de Samsung Galaxy S7, HTC 10 en LG G5 gezet.

Which? noemt de resultaten schokkend, omdat de iPhone zowel op gesprekstijd als internetgebruik het slechtst scoort van alle toestellen. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, houdt de Galaxy S7 het al twee keer langer vol als het puur op gesprekstijd aankomt met 712 minuten tegenover 1492 van Samsungs vlaggenschip. De HTC 10 hield het met afstand het langst vol met 1859 minuten.

iPhone 7 accuduur

Ook wat het gebruik van internet aankomt loopt de iPhone 7 in deze vergelijking achteraan met 615 minuten. Heel gek is dit natuurlijk niet, aangezien de 4,7 inch-iPhone 7 een stuk kleiner is dan een aantal van de concurrenten. Hierdoor is er ook minder ruimte over voor een accu. Zo moet de 1960 mAh-accu van de iPhone 7 het opnemen tegen de 3000 mAh-accu van de HTC 10. Jammer genoeg is de iPhone 7 Plus (met een grotere 2900 mAh-accu) niet meegenomen in het onderzoek.

Lees ook: Zo laat Apple de iPhone 7-accu langer meegaan dan ooit

Hoe ervaar jij de iPhone 7 accuduur?

De conclusie van het onderzoek strookt in ieder geval niet met het verhaal dat Apple vertelt. Apple zou de accuduur van de iPhone geperfectioneerd hebben met de iPhone 7, dankzij de krachtige A10 Fusion-chip. Deze is extra energiezuinig, wat voor een langere accuduur zou moeten zorgen. Bovendien zal de accuduur van persoon tot persoon verschillen. Wij houden het bijvoorbeeld gemakkelijk langer dan een dag vol met de iPhone 7, zoals je ook in onze iPhone 7 review kon lezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Which?
Categorie: Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen