‘iPhone 7 krijgt een grotere accu dan voorganger’

Wouter Nijsen
14 juli 2016, 9:16
2 min leestijd
‘iPhone 7 krijgt een grotere accu dan voorganger’

Het lijkt erop dat de iPhone 7 wordt voorzien van een grotere accu dan de iPhone 6S. Het verschil is niet enorm groot, maar het zou toch voor een merkbare verbetering kunnen zorgen.

iPhone 7 accu

OnLeaks, het Twitter-account van de bekende lekker Steve Hemmerstoffer, meldt dat de iPhone 7 wordt voorzien van een accu met een capaciteit van 1960 mAh. Dit is meer dan de iPhone 6S, die het met een 1715 mAh-accu doet. Een verschil van 14 procent dus, dat er mogelijk voor zorgt dat de accu van de smartphone langer meegaat.

Hemmerstoffer geeft aan dat de informatie niet 100 procent betrouwbaar is, maar lijkt wel zeker van zijn zaak. Eerder dit jaar verscheen ook al een bericht dat de iPhone 7 een grotere accucapaciteit zou krijgen. Toen was echter nog niet bekend hoe groot de accu daadwerkelijk zou zijn.

iphone 7 accu

Hoewel een 1960 mAh-accu waarschijnlijk niet voor een enorme verbetering zal zorgen, kan Apple de accuduur van de iPhone 7 ook verbeteren door iOS 10, dat standaard op de telefoon draait, nog beter te optimaliseren. Daarnaast is het aannemelijk dat de Apple A10-chip weer een stukje zuiniger is dan zijn voorganger. Het is nog niet bekend hoe groot de accu van de iPhone 7 Plus wordt.

Meer over de iPhone 7

Naast een grotere accu krijgt de iPhone 7 misschien ook meer opslagruimte. Waar het instapmodel van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus 16GB aan opslag heeft, zou dit bij de iPhone 7 worden verdubbeld. Dat is goed nieuws, want 16GB is voor veel gebruikers te weinig om al hun favoriete apps en games te downloaden, en grotere modellen zijn tevens honderden euro’s duurder.

Volgens de laatste geruchten brengt de iPhone 7 geen grote vernieuwingen met zich mee, wel wordt het design iets aangepast en de behuizing een stukje dunner. Mogelijk schrapt Apple de hoofdtelefoonaansluiting, waardoor gebruikers de oortjes moeten verbinden via de Lightning aansluiting of bluetooth. In september wordt het toestel waarschijnlijk officieel onthuld.

Lees het laatste iPhone 7-nieuws

Bron: OnLeaks
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's