De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Dit is de eerste foto van de A10-chip voor de iPhone 7’

Erwin Vogelaar
10 augustus 2016, 19:19
2 min leestijd
‘Dit is de eerste foto van de A10-chip voor de iPhone 7’

Nog een maandje wachten en dan kondigt Apple waarschijnlijk officieel de iPhone 7 aan. Om het wachten dragelijker te maken, hebben we vandaag een foto van de interne A10-chip.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de iPhone 7 A10-chip

We hoeven waarschijnlijk nog maar een maand te wachten tot Apple het doek van de iPhone 7 haalt. Pas dan weten we zeker welke van de vele geruchten kloppen en welke niet. Toch verwachten we tot het evenement nog genoeg nieuwe geruchten en uiteraard ook nieuwe gelekte foto’s. Zoals vandaag, met de eerste foto van de chip die gebruikt gaat worden in de iPhone 7: de A10. De foto wordt gedeeld door GeekBar, een Chinese winkel voor reparaties, via het sociale netwerk Weibo.

iphone 7 a10

Hoewel de chip makkelijk nep kan zijn, heeft de iPhone 7 A10-chip op de foto wel een datumcode van 1628. Dit klopt met de productie van de chip, die half juli gestart moet zijn. Daarnaast is GeekBar een redelijk betrouwbare bron, omdat de winkel eerder componenten van Apple-producten gelekt heeft. Dat Apple een A10-chip gaat gebruiken in de iPhone 7 is tevens een logische progressie voor de hardware, omdat nu de A9-chip gebruikt wordt in de iPhone 6S, de iPhone 6S Plus en iPhone SE. In de verschillende versies van de iPad Pro wordt een A9X-variant gebruikt. Deze X-veries van de chips zijn doorgaans gereserveerd voor iPads, waarna een nieuw nummer volgt voor de nieuwe generatie iPhones.

De iPhone 7 zal naast deze nieuwe processor waarschijnlijk ook een M10-coprocessor en een snellere grafische chip bevatten. Daarnaast heeft het toestel betere camera’s aan de voor- en achterkant. Het lijkt er daarnaast op dat het minimale opslaggeheugen in het toestel opgeschroefd is naar 32GB, vergeleken met 16GB bij de vorige iPhones. Hoewel er eerst sprake was dat de iPhone 7 in drie verschillende modellen zou verschijnen, lijkt het er nu op dat we het houden bij de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu