4K-video toont drie mogelijke versies van de iPhone 7

Rutger Otto
7 augustus 2016, 10:58
2 min leestijd
4K-video toont drie mogelijke versies van de iPhone 7

Een nieuwe video in hoge resolutie vergelijkt drie mogelijke iPhone 7-modellen met elkaar en gaat er vanuit dat het Plus-model in twee verschillende versies beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 4K video

Het filmpje is de nieuwste in een serie plaatjes en video’s die over de vermeende iPhone 7 naar buiten komen. YouTube-account ‘Bshop Kuwa‘ is de uploader en dat account blijkt gelinkt te zijn aan een Japanse winkel waar de iPhone gereserveerd kan worden.

Opvallend aan het filmpje, dat het overigens een ‘mockup hands on’ noemt, is dat het uitgaat van drie iPhone 7-modellen. Voorheen bracht Apple maximaal twee smaken uit, maar in de video wordt uitgegaan van drie toestellen. Naast een reguliere iPhone 7 zouden er twee iPhone 7 Plus-modellen komen. Het verschil tussen die twee is dat de één voorzien is van een dual-lens camera en de ander van een camera met enkele lens. Geruchten hierover circuleren al maanden op het internet. De ‘single-lens’ zou de iPhone 7 Plus worden en het toestel met twee lenzen heet dan mogelijk iPhone 7 Pro.

iPhone 7 Pro

Het is onduidelijk of Apple inderdaad kiest om dit jaar drie modellen uit te brengen. Het bedrijf kan best gewerkt hebben aan twee verschillende 5,5-inch prototypes in het begin van de productie, als backup, mochten er problemen zouden zijn met de productie van de dual-lens. Aannemelijker is dat Apple gewoon weer twee toestellen presenteert in september.

Duidelijk is wel dat het hier gaat om mockups en niet om eindversies van de toestellen. Zo dragen alle iPhones in de video het modelnummer A1429. Dat is het nummer waarmee Apple zijn iPhone 5 aanduidt.

Mockup filmpje

Toch hebben we nog geen mooier en scherper filmpje gezien van de designs van de aankomende toestellen. In deze video verschilt het ontwerp van de toestellen niet met eerdere geruchten. De behuizing is grotendeels hetzelfde als dat van de iPhone 6(S), met een antennestreep die beter over de bovenkant is weggewerkt. Ook in deze mockup ontbreekt de koptelefoonaansluiting.

De nieuwe iPhones worden naar verwachting op 6 of 7 september gepresenteerd. Voor meer informatie over Apples nieuwe toestel kijk je op onze iPhone 7 spotlightpagina.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu