‘Geen 3.5mm jack in iPhone 7’

Erwin Vogelaar
28 november 2015, 9:05
1 min leestijd
‘Geen 3.5mm jack in iPhone 7’

Het lijkt er op dat Apple de 3.5mm jack laat vallen om de iPhone 7 een stukje dunner te maken. Oordopjes of een koptelefoon aansluiten zou voortaan via een Lightning-kabel moeten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 3.5mm

Om de nieuwe generatie iPhone nog een stukje dunner te maken, zal er niet meer gebruik gemaakt worden van een 3.5mm jack om oordopjes of een koptelefoon aan te sluiten. Dit vertelt een betrouwbare bron aan Japanse weblog Macotakara. Volgens de bron zou men voortaan enkel nog een koptelefoon aan kunnen sluiten met een Lightning-kabel of via Bluetooth.

De 3.5mm jack is de standaard voor koptelefoons en oordopjes, waardoor praktisch elke koptelefoon op de markt aan te sluiten is op Apples smartphones. Nu lijkt deze port het volgende slachtoffer te worden in Apples jacht op de dunste iPhone. Omdat de 3.5mm jack zo standaard is, kan Apple deze niet verder verkleinen. Door de port compleet te verwijderen kan de iPhone 7 een hele millimeter dunner worden.

iPhone 7 3.5mm jack

Volgens de bron zal Apple bij de iPhone 7 EarPods leveren die via de Lightning-poort aangesloten worden. Wil je andere bekabelde koptelefoons blijven gebruiken, dan zul je waarschijnlijk een adapter moeten kopen die 3.5mm kan omzetten naar Lightning. Ook fabrikanten zullen moeten gaan nadenken of ze hun producten met een Lightning-kabel gaan aanbieden.

Lees het laatste nieuws over iPhone 7

Via: 9to5Mac
Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu