Opinie: ‘Bewaar de iPhone 7 voor 2017, breng dit jaar een extra S-model uit’

Lars Paijmans
25 juli 2016, 15:46
2 min leestijd
Opinie: ‘Bewaar de iPhone 7 voor 2017, breng dit jaar een extra S-model uit’

De term iPhone 7 is de afgelopen maanden al goed ingeburgerd als naam voor de volgende iPhone, maar een nieuw gerucht beweert dat Apple het dit jaar anders aanpakt en in september de iPhone 6SE presenteert. Hoewel het gerucht onbetrouwbaar is, zijn er genoeg redenen te bedenken voor Apple om deze stap te maken.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6SE in plaats van iPhone 7’

Deze nieuwe naam voor de iPhone 7 is afkomstig van het Duitse Apfelpage op basis van Chinese bronnen uit het productieproces. Die geven aan dat de verpakkingen van het toestel specifiek de naam ‘iPhone 6SE’ dragen, in plaats van iPhone 7. Blijkbaar was er geen mogelijkheid om deze verpakkingen te fotograferen, wat het gerucht natuurlijk meteen een stuk twijfelachtiger maakt.

iPhone 6SE

Op het eerste gehoor klinkt het opschuiven van de iPhone 7 misschien wat gek, maar het sluit wel aan bij eerdere geruchten die beweerden dat Apple om de drie jaar een grote nieuwe iPhone-upgrade uit wil brengen, afgewisseld met een S- en nu dus mogelijk een SE- model. Als Apple dit driejarige releaseschema wil starten, dan is 2016 wat ons betreft het perfecte moment om het te doen. Alle geruchten en gelekte beelden wijzen erop dat de iPhone van 2016 een relatief kleine (en daarmee saaie) upgrade wordt ten opzichte van de iPhone 6S, met als grote pluspunten een waterdicht design, extra speaker en een verbeterde camera. Geen ingrijpende features dus, die prima bij een S-model zouden passen.

Bovendien lijkt Apple reikhalzend uit te kijken naar 2017, het jaar dat de iPhone de overstap maakt naar een gloednieuw OLED-display en er grote veranderingen op het gebied van design doorgevoerd kunnen worden. De iPhone van 2017 zou een edge-to-edge-display krijgen en glazen achterkant, twee uiterlijke veranderingen die je verwacht van een iPhone die de stap van 6 naar 7 maakt.

iPhone 6SE

Het zou daarom zonde zijn om van de iPhone 7 een relatief saai toestel te maken, om vervolgens een jaar later iedereen weg te blazen met een iPhone die noodgedwongen in de S-serie thuishoort. Een andere mogelijkheid verscheen al in april 2016, toen werd beweerd dat Apple dit jaar wel de iPhone 7 op de markt brengt, maar volgend jaar direct doorgaat met de iPhone 8.

Lees ook: Deze 5 functies zou Apple in 2017 aan de iPhone toevoegen

iPhone 7 op 16 september

Losstaand van het bericht van Apfelpage heeft beroepslekker Evan Blass 16 september als concrete releasedatum voor de iPhone 7 (of iPhone 6SE) genoemd. Blass is een bekende als het op smartphone-geruchten aankomt, zeker op het gebied van Android. Blass benadrukt op Twitter dat het hier specifiek om de datum gaat dat het toestel in de winkels ligt, en niet het Apple event waarop we de iPhone voor het eerst te zien krijgen. Met nog anderhalve maand te gaan is het aftellen nu officieel begonnen, al is het nu de vraag naar welke iPhone we uitkijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apfelpage
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu