De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: nieuwe iPhone krijgt twee keer zoveel werkgeheugen

Gijs Ettes
15 januari 2015, 15:55
2 min leestijd
Gerucht: nieuwe iPhone krijgt twee keer zoveel werkgeheugen

Apple is voornemens om de opvolger van de iPhone 6 te voorzien van 2GB van het snelle LPDDR4-werkgeheugen, zo melden Taiwanese media. Dat zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van de iPhones die het bedrijf momenteel voert.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6S werkgeheugen wordt verdubbeld’

iphone 6s werkgeheugen

Sinds de iPhone 5 maken de telefoons van Apple gebruik van 1GB aan werkgeheugen. Ondanks dat veel fabrikanten van Android-smartphones voor meer GB’s kiezen, vond het bedrijf uit Cupertino dat niet zo nodig. Tot nu toe functioneerden apps, games en iOS uitstekend met slechts 1GB aan werkgeheugen. Dat is vooral te danken aan de efficiëntie van het besturingssysteem en het feit dat het perfect is geoptimaliseerd voor de hardware.

Het werkgeheugen van de iPhone 6S, de vermeende opvolger van de iPhone 6 en 6 Plus, zou echter verdubbeld worden. Bovendien zou Apple kiezen voor het snellere LPDDR4-werkgeheugen dat sneller werkt dan het LPDDR3-geheugen dat in de iPhone 5S, 6 en 6 Plus is te vinden. De productie van het geheugen zou verdeeld worden over de bedrijven Hynix, Samsung en Micron-Elpida, waarbij eerstgenoemde circa de helft van de orders op zich neemt.

Overige specs iPhone 6S

apple watch vernieuwingen

Het nadeel van LPDDR4-werkgeheugen is dat het zo’n 35 procent duurder om te produceren is. Ook is het moeilijker te maken, wat mogelijk leidt tot tekorten wanneer de iPhone 6S in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Over de precieze releasedatum van de smartphone is overigens nog niets bekend.

Gisteren berichtten we al over de iPhone 6S en mogelijke nieuwe features die deze smartphone met zich meebrengt. Zo zou de 6S een dual-lens camera krijgen en Force Touch; een touchscreen dat gevoelig is voor de druk die een gebruiker zet. De kans is aanwezig dat de camera van de iPhone optische zoom krijgt, waardoor je kunt inzoomen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van foto’s.

Force Touch is momenteel al op de Apple Watch te vinden en zorgt daar dat je specifieke acties kunt uitvoeren, zoals een hardere druk voor het optiesmenu of een lichtere tik om een selectie te maken. Dit zou ook bij de iPhone 6S een mogelijkheid kunnen zijn.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen