‘Apple verdubbelt werkgeheugen nieuwe iPhone en iPad’

Redactie
14 september 2015, 10:45
2 min leestijd
‘Apple verdubbelt werkgeheugen nieuwe iPhone en iPad’

De iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPad Pro krijgen dubbel zoveel werkgeheugen. Dat zegt ontwikkelaar Hamza Sood, die vaker nog onaangekondigde functionaliteiten ontdekt in de broncodes van Apple.

Lees verder na de advertentie.

‘Verdubbeling iPad Pro en iPhone 6S werkgeheugen’

Sood ontdekte in Xcode, Apples programma voor ontwikkelaars, aanwijzingen voor de verdubbeling van het iPhone 6S werkgeheugen van 1GB naar 2GB. In de code van de iPad Pro staan verwijzingen voor 4GB RAM, waar Apples laatste tablet, de iPad Air 2, nog over 2GB werkgeheugen beschikt.

De iPhone 6S, 6S Plus en de iPad Pro werden vorige week tijdens het Apple-event aangekondigd, waarbij er weinig over de specificaties van de telefoons en iPad werd bekendgemaakt. De verdubbeling in werkgeheugen werd al wel verwacht en gehoopt.

iPhone 6S werkgeheugen

Dit betekent meer werkgeheugen

iPhones zijn sinds 2012 uitgerust met slechts 1GB werkgeheugen waar andere telefoonfabrikanten overstapten op 2, 3 of zelfs 4GB. De hoeveelheid werkgeheugen bepaalt hoeveel apps er op de achtergrond actief kunnen zijn zonder afgesloten te worden wanneer je tussen apps switcht. Dankzij de verdubbeling bij de nieuwe iPhones en iPad kunnen meer apps op de achtergrond actief blijven. Bij de iPad Pro betekent dit dat er twee apps naast elkaar gebruikt kunnen worden, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de tablet. Apple heeft de veranderingen nog niet officieel bevestigd.

Release en prijs nieuwe iPhones en iPad

De iPhone 6S (Plus) is vanaf 25 september 2015 te verkrijgen in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. De 6S heeft een vanafprijs (in Duitsland) van 739 euro voor het 16GB-model, terwijl je voor de 64GB- en 128GB-versies respectievelijk 849 en 959 euro betaalt. De iPhone 6S Plus kost 849 euro voor het 16GB-model. De versies met meer opslag kosten 959 euro (64GB opslag) en 1069 euro (128GB).

Voor de iPad Pro betaal je minimaal 799 dollar voor het 32GB-model. Het 128GB-model met wifi kost 949 dollar, terwijl het 128GB-model met 4G voor 1079 dollar van eigenaar verandert. Wanneer de nieuwe Apple-producten in de Benelux worden uitgebracht, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen