Jaar oude iPhone 6S verslaat Galaxy Note 7 in laadsnelheid van apps

Rutger Otto
23 augustus 2016, 8:33
2 min leestijd
Jaar oude iPhone 6S verslaat Galaxy Note 7 in laadsnelheid van apps

Het nieuwe toestel van Samsung lijkt qua hardware beter dan de iPhone 6S, maar blijkt dat ook in dagelijks gebruik? Deze video toont dat de Galaxy Note 7 het aflegt tegen Apples smartphone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S vs Note 7

Kijken we puur naar hardware, dan is de Note 7 op vrijwel alle terreinen krachtiger. De telefoon is voorzien van 4GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 820 quad-core 64-bit processor van een halfjaar oud. De iPhone 6S heeft ‘slechts’ 2GB RAM aan boord met een dual-core A9-processor die een jaar oud is. Maar hardware-krachtpatserij zegt niet altijd iets, laat PhoneBuff zien in deze YouTube-video.

Beide toestellen worden getest op snelheid in het dagelijks gebruik. Dat gebeurt in een wedstrijd-setting waarbij 14 apps geladen en afgesloten moeten worden. Het laden van de verschillende apps wordt niet tegenover elkaar gezet, maar de hele reeks wordt afgewerkt en wie het eerste klaar is, heeft ‘gewonnen’.

Samsung al snel op achterstand

Al bij het openen van één van de eerste app, de racegame Asphalt 8: Airborne, neemt de iPhone de voorsprong en die wordt niet meer weggegeven. Waar de iPhone in totaal een minuut en 21 seconden nodig had om de apps te openen (en een filmpje te renderen), deed de Note 7 dat in twee minuten en 49 seconden. Bijna een minuut trager.

Nu is dit slechts één test die het dagelijks gebruik niet écht nabootst, want niemand opent en sluit een reeks apps op deze manier. Daarnaast vindt de meeste vertraging op de Note 7 plaats bij het laden van games. Wel hint de video dat het nauw samenbrengen van hardware en software in de iPhone zijn vruchten afwerpt voor wat betreft de snelheid van het toestel. Zelfs een jaar na release.

iPhone 7

Over een paar weken kondigt Apple zijn nieuwe toptelefoons aan, vermoedelijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Die smartphones worden weer een stukje sneller dankzij de nieuwe A10-chip. Mogelijk krijgen ze ook meer werkgeheugen – mogelijk alleen het Plus-model.

Lees meer over de iPhone 6S

Categorieën: iOS, Opmerkelijk
Devices: iPhone 6S, iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen