‘Minder animo voor iPhone 6S dan Apple had gedacht’

Rutger Otto
11 november 2015, 9:01
2 min leestijd
‘Minder animo voor iPhone 6S dan Apple had gedacht’

Apple zou bestellingen voor nieuwe hardware-onderdelen met 10 procent hebben verlaagd, omdat er minder vraag is naar de iPhone 6S dan gedacht.

Lees verder na de advertentie.

Minder iPhone 6S vraag dan Apple dacht

Dat schrijven althans analisten van Credit Suisse. Zij hebben het idee dat minder mensen dan normaal op de nieuwe iPhone zitten te wachten. Volgens Credit Suisse maakt Apple dit jaar minder dan 80 miljoen iPhone 6S-modellen en is de verwachting voor het aantal gebouwde telefoons bijgesteld van 242 miljoen naar 222 miljoen.

Apple heeft dit jaar overigens niets te klagen. Bij de laatste kwartaalcijfers werd alweer een record verbroken. In het afgelopen kwartaal (dat op 30 september afliep) verkocht Apple maar liefst 48 miljoen iPhones tegenover ruim 39 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Onduidelijk is wel hoeveel nieuwe iPhones daarbij zitten, aangezien de iPhone 6S (Plus) pas op 19 september werd verkocht.

Volgend de Zwitserse financiële dienstverlener Credit Suisse is er dus wel een verminderde vraag naar de iPhone 6S. Volgens de analisten van het bedrijf heeft dat verschillende redenen. Eén van de redenen zou zijn dat er te weinig apps zijn die goed gebruikmaken van Apples nieuwe 3D Touch-functie – een grote vernieuwing in de iPhone 6S die juist voor meer verkopen moet zorgen.

iphone 6s videoreview

Geen toekomstproblemen

Credit Suisse denkt overigens niet dat Apple direct in de problemen is voor lange termijn. Volgens het bedrijf is slim dat Apple een nieuw programma in het leven heeft geroepen waarbij (Amerikaanse) gebruikers hun iPhone per maand kunnen betalen en hem het volgende jaar kunnen inleveren voor een nieuwe.

Aantal iPhone-gebruikers zal alleen maar stijgen

De analisten denken verder dat het aantal iPhone-gebruikers in het komende jaar alleen maar zal stijgen. Het afgelopen jaar steeg dat aantal al met 24 procent. Die lijn wordt volgens Credit Suisse doorgezet, waardoor er een groei naar 615 miljoen iPhone-gebruikers mogelijk wordt.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen