‘iPhone 6S verkoopt minder goed dan iPhone 6’

Gijs Ettes
10 december 2015, 14:09
1 min leestijd
‘iPhone 6S verkoopt minder goed dan iPhone 6’

Ondanks dat de iPhone 6S in zijn openingsweekend een verkooprecord neerzette, is het toestel in de maanden augustus, september en oktober minder vaak over de toonbank gegaan dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Kantar: iPhone 6S verkoopt minder goed

Dat stelt Kantar World Panel op basis van Amerikaanse verkoopcijfers. Volgens de marktonderzoeker daalde de totale verkoop van iPhones met 25 procent vergeleken met een jaar eerder, terwijl de smartphonemarkt in zijn geheel een daling van 6 procent noteerde in dezelfde periode. In de totale verkoop had de iPhone 6S een aandeel van 24,4 procent ten opzichte van 33 procent voor de iPhone 6 (in 2014) en 22 procent voor de iPhone 5S (2013). Met een aandeel van 10,8 procent kan gesteld worden dat de 6S Plus een stuk minder populair dan zijn kleinere broertje. Datzelfde gold voor de iPhone 6 Plus (10 procent) en 5C (16 procent) in respectievelijk 2014 en 2013.

Ondertussen pakt Android, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een groter marktaandeel, zowel in de VS als in Europa. Kantar meldt dat het Europese marktaandeel van Android (voor de vijf grootste markten) in de maanden augustus, september en oktober steeg naar 70,9 procent. In dezelfde periode zag iOS een marginale daling in zijn marktaandeel, al zijn iPhone-bezitters trouwer aan hun merk dan bijvoorbeeld eigenaren van een Samsung-toestel. 79 procent van de iPhone-bezitters zou een toestel van hetzelfde merk overwegen tegenover 62 procent bij Samsung.

→ Meer lezen? Check onze iPhone 6S review of iPhone 6S Plus review. Op de iPhone 6S abonnement pagina vind je van alle providers en webshops het actuele aanbod.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu