Apple werkt aan iOS-update om accuproblemen iPhone 6S op te sporen

Rutger Otto
6 december 2016, 21:18
2 min leestijd
Apple werkt aan iOS-update om accuproblemen iPhone 6S op te sporen

Het probleem met de iPhone 6S accu’s, waardoor modellen zomaar uitvallen, zou groter zijn dan verwacht. Daarom komt Apple met een iOS-update.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S valt uit

De fout is mogelijk groter dan aanvankelijk werd gedacht. Dat schrijft Apple op een ondersteuningspagina. Voorheen zei het bedrijf dat slechts een gelimiteerd aantal iPhone 6S-toestellen last hadden van de fout, maar in het geüpdatete statement staat dat de problemen ook in modellen daarbuiten zijn opgedoken. Die getroffen toestellen kunnen mogelijk beterschap verwachten na een update van de software.

Apple stelt in een geüpdatete versie van zijn statement volgende week een iOS-update uit te brengen. Die gaat het probleem nog niet verhelpen, maar wordt ingezet om het precieze probleem op te sporen. “Daarmee verzamelen we de komende weken informatie die ons mogelijk kunnen helpen met het verbeteren van algoritmes om accuprestaties te beheren. Als die veranderingen het probleem verhelpen, doen we dat in toekomstige software-updates.”

Lucht in de accu

Voor mensen met een iPhone 6S die door accuproblemen steeds uitvalt, is Apple een reparatieprogramma gestart. Het gaat hier om een klein aantal telefoons met een bepaald serienummer dat tussen september en oktober van 2015 is gemaakt. Bij de productie van deze toestellen zou een onderdeel van de accu te lang aan lucht zijn blootgesteld, waardoor hij sneller leeg gaat dan de bedoeling is.

Apple refurbished iPhone

Geen veiligheidsprobleem

Apple heeft duidelijk gemeld dat dit geen veiligheidsprobleem is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de accu vlam vat, zoals wel gebeurde bij de Galaxy Note 7 van Samsung.

Uit de comments op iPhoned bleek dat veel mensen last hebben van falende accu’s in hun iPhone, vooral na de komst van iOS 10.1.1. Onder dit bericht staan inmiddels 55 reacties van mensen die problemen melden met accu’s. Ze gaan enorm snel leeg of vallen zomaar uit. Heb jij ook last van een iPhone waarvan de accu er ineens mee ophoudt, laat het ons dan weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over de iPhones 6S

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen