Zo toont Apple de nieuwe iPhones in New York en San Francisco

Rutger Otto
17 oktober 2015, 13:12
2 min leestijd
Zo toont Apple de nieuwe iPhones in New York en San Francisco

In de Apple Stores in New York en San Francisco worden de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op een wel heel bijzondere manier tentoon gesteld. Alles draait om 3D Touch.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S tafel

Een nieuwe telefoon moet je in stijl presenteren, heeft Apple gedacht. Daarom is de iPhone 6S (Plus) in twee Amerikaanse steden op een heel bijzondere manier te testen in de Apple Stores. Tussen de houten tafels staat namelijk een metalen ‘bak’ met een groot display aan de bovenzijde. Daarop worden de nieuwe telefoons uitgestald en mensen leren direct kennismaken met 3D Touch als ze er even mee spelen.

Eén van de nieuwe (interactieve) achtergronden van de iPhones is een vis die beweegt als je er harder op drukt met 3D Touch. Deze achtergronden zijn op elke iPhone op de tafel van Apple ingesteld. Als gebruikers erop drukken, beweegt niet alleen de vis, maar ontstaat er ook een gerimpeld water-effect op het display van de tafel. Zo trekt Apple 3D Touch door naar waar de randen van de iPhone ophouden. In onderstaand filmpje is te zien hoe dat werkt.

iPhone 6S tafels

Deze tafels zijn niet alleen bijzonder door hun uiterlijk en werking, ook zijn ze slechts in twee steden te zien. Het is mogelijk dat Apple ze ook in Stores in andere landen plaatst om de iPhone 6S te promoten, maar het is onbekend of dat daadwerkelijk in de planning zit.

Eén van de grootste vernieuwingen in de nieuwe iPhones is 3D Touch. Hiermee kun je door harder op het scherm te drukken bepaalde acties inschakelen. Zo is het mogelijk previews van mailtjes te bekijken voordat je ze opent of vind je snelkoppelingen naar onderdelen binnen apps door harder op het app-icoon te drukken op het homescreen. Een iPhone 6S kopen kan sinds een paar weken ook in Nederland.

Lees meer over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen