‘Meer werkgeheugen, betere camera en nieuwe kleur voor iPhone 6S’

Gijs Ettes
12 mei 2015, 13:34
2 min leestijd
‘Meer werkgeheugen, betere camera en nieuwe kleur voor iPhone 6S’

Als we de goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities mogen geloven, verschijnt de iPhone 6S voor het eerst ook in de kleur roségoud en wordt de Plus-variant verkrijgbaar met een krasbestendiger saffierscherm.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S specs: betere hardware en camera

Kuo doet regelmatig uitspraken over onaangekondigde producten van Apple en zegt de opvolger van de iPhone 6 al in handen te hebben gehad. Volgens de marktanalist beschikt het toestel over twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde A9-processor en een nieuwe 12 megapixel-camera. Ter vergelijking: de huidige iPhones hebben een 8 megapixel-camera.

Ook zouden de 6S en 6S Plus voorzien zijn van een stevigere behuizing en een krasbestendig scherm. Mogelijk geeft Apple alleen de grotere en duurdere iPhone 6S Plus een beschermende laag saffierglas. Dat materiaal wordt op de huidige iPhones enkel gebruikt voor de bescherming van de cameralens en homeknop.

iphone 6s specs

Verder claimt Kuo dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden voorzien van betere vingerafdrukherkenning en Force Touch. Door dat laatste zou het scherm in staat zijn om het verschil te herkennen tussen een lichte en harde aanraking. Force Touch is momenteel al te vinden op de Apple Watch en de nieuwe MacBooks, en wordt naar verluidt ook in het scherm van de iPad Pro – die we dit jaar niet meer hoeven te verwachten – verwerkt.

Op een kleinere iPhone met een 4 inch-scherm hoeven we dit jaar niet meer te rekenen, aldus Kuo. Apple zou het willen houden bij een 4,7 inch en een 5,5 inch-model, net als nu het geval bij de iPhone 6 en 6 Plus. De nieuwe iPhones worden in september verwacht en brengen waarschijnlijk niet zo’n grote veranderingen met zich mee als hun voorgangers. De massaproductie van de iPhone 6S (Plus) zou in juni van start gaan, waarna we waarschijnlijk snel meer te weten komen over de toestellen.

Het laatste nieuws over de iPhone 6s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu