Screenprotectors zitten 3D Touch van iPhone 6S niet in de weg

Geen paniek, je kunt gewoon een screenprotector op je iPhone 6S (Plus) plakken als je bang bent voor krassen. 3D Touch blijft dan zonder problemen werken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 6S screenprotector

De nieuwe iPhones zijn voorzien van een nieuwe schermtechnologie genaamd 3D Touch. Daarmee kunnen gebruikers verschillende mogelijkheden oproepen binnen iOS 9, afhankelijk van hoe hard of zacht ze op het scherm drukken.

Misschien heb je je al afgevraagd of dat nog wel zou werken als je een screenprotector over je scherm plakt. De geruchten gingen al even over enkele fora online, maar er is geen probleem. Marketingbaas Phil Schiller van Apple heeft in een e-mail aan 3D Techtronics laten weten dat je gewoon een extra beschermlaagje op je scherm kunt aanbrengen, zonder dat 3D Touch daar onder lijdt. “Ja, screenprotectors die onze richtlijnen volgen werken gewoon met 3D Touch”, schrijft hij.

3d touch

Goedkeuring van Apple

Wat staat er dan in die richtlijnen? Bijvoorbeeld dat zo’n laagje niet meer dan 0,3 mm dik mag zijn en zonder luchtbellen aangebracht moet worden. Verder moet hij elektrisch geleidend zijn, zodat aanraking geen hinder ondervindt.

Er zijn zelfs enkele screenprotectors op de markt die door apple zijn goedgekeurd. Waarschijnlijk passen de laagjes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ook op de nieuwe modellen, al zijn deze wel iets groter geworden. Als je het zeker wil weten, doe je er goed aan om te wachten op bevestiging van de makers.

iPhone 6S kopen

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf 2 oktober in Nederland te koop, zo hebben bronnen uit de telecomwereld aan iPhoned gemeld. Een week eerder, op 25 september, gaan ze in de voorverkoop. Verwacht wordt dat de iPhone 6S en 6S Plus in ons land respectievelijk 749 en 849 euro gaan kosten voor de versie met 16GB opslag. De nieuwe iPhones worden daarmee 50 euro duurder dan hun voorgangers, die met een prijskaartje van 699 en 799 euro werden uitgebracht.

Lees meer over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.