Apple start reparatieprogramma voor accuprobleem iPhone 6S

Lars Paijmans
21 november 2016, 8:45
2 min leestijd
Apple start reparatieprogramma voor accuprobleem iPhone 6S

Heb jij een iPhone 6S die met accuproblemen kampt? Dan zou het goed kunnen dat Apple hem gratis repareert. Vanochtend is Apple namelijk een reparatieprogramma gestart om de accu’s van defecte toestellen te vervangen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S reparatieprogramma gestart

Op een speciale supportpagina op de website van Apple is te lezen welke iPhones in aanmerking komen. Het gaat om iPhone 6S-modellen die in de periode tussen september en oktober 2015 geproduceerd zijn. Als jij een iPhone 6S hebt die in die periode gemaakt is, en je accu opvallend snel leeg is of spontaan uitvalt voordat het percentage de 0 procent bereikt, zal Apple de accu gratis vernieuwen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een bezoekje brengen aan de Apple Store. Apple benadrukt wel dat het hier puur om accuproblemen gaat, en andere problemen (zoals schade aan het scherm) niet gratis zullen worden opgelost. Ook iPhones met accuproblemen die buiten de bovengenoemde perioden vallen, zullen niet kosteloos worden gemaakt. Kom je wel in aanmerking voor het iPhone 6S reparatieprogramma, dan kun je via de Apple-website een afspraak maken.

iPhone 6S reparatieprogramma

Apple kon aan ons niet bevestigen of je iPhone gerepareerd kan worden terwijl je wacht. Normaal gesproken bij dit soort reparatieprogramma’s lever je de defecte iPhone in bij een Apple Store, waarna je deze op een later moment kunt komen ophalen. Hoe lang dit duurt hangt af van de drukte.

De timing van dit reparatieprogramma is opvallend. Vorige week werd er nog een rechtszaak tegen Apple aangespannen die betrekking heeft op telefoons die spontaan uitvallen. Deze rechtszaak spreekt naast de iPhone 6S ook over de iPhone 6, maar vooralsnog doet Apple daar niets aan.

Vorige week begon Apple ook een reparatieprogramma voor een ander iPhone-probleem. De beruchte ‘Touch Disease’, waarbij het scherm van de iPhone 6 niet meer reageert, wordt nu ook door Apple kosteloos gerepareerd. In tegenstelling tot dit accuprobleem moeten klanten die een iPhone met Touch Disease naar de Apple Store brengen ook hun portemonnee meenemen. Apple vraagt namelijk 167,10 euro om dit probleem op te lossen. Dit komt omdat dit probleem alleen op zou treden als je de iPhone meerdere malen zou laten vallen, terwijl het iPhone 6S accuprobleem ook zonder invloed van de gebruiker op kan treden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Devices
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen