De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: iPhone 6S en 6S Plus worden in augustus onthuld

Gijs Ettes
21 mei 2015, 14:33
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 6S en 6S Plus worden in augustus onthuld

De goed ingevoerde Ming-chi Kuo heeft weer eens van zich doen spreken. Volgens de marktanalist kunnen we de presentatie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in augustus verwachten, een maand eerder dan dat Apple normaal gesproken nieuwe iPhones lanceert.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S release in september

Nieuwe iPhones gaan concurreren met Samsung Galaxy Note 5

Mogelijk vindt de iPhone 6S Plus en iPhone 6S release dit jaar in september plaats. Of de toestellen aan het begin of het einde van die maand ook daadwerkelijk in de winkels liggen, is niet zeker. Apple reageert nooit op geruchten omtrent niet aangekondigde producten.

De reden dat de nieuwe iPhones mogelijk eerder worden onthuld, heeft te maken met de release van de Galaxy Note 5 van Samsung. Dat toestel wordt volgens de laatste geruchten in september gepresenteerd tijdens de Berlijnse elektronicabeurs IFA. Die vindt die jaar plaats van 4 tot en met 9 september.

Met een vroege onthulling van de iPhone 6S en 6S Plus wil Apple mogelijk zijn grootste concurrent te snel af zijn. De afgelopen jaren werden iPhones steevast in september gepresenteerd en enkele weken later in ons land uitgebracht. In Nederland en België zijn bijvoorbeeld de iPhone 6 en 6 Plus sinds 26 september 2014 verkrijgbaar.

Vergelijkbaar design, verbeterde specs

Kuo liet zich eerder ook uit over de verwachte specificaties van de iPhone 6S en 6S Plus. De nieuwe iPhone zou voor het eerst ook in de kleur roségoud verschijnen en de grotere Plus-variant krijgt mogelijk een krasbestendiger saffierscherm.

rose gouden iphone 6s release

De meeste vernieuwingen zijn waarschijnlijk onderhuids te vinden. Zo wordt er gesproken over twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde A9-processor en een nieuwe 12 megapixel-camera. Ter vergelijking: de huidige iPhones hebben een 8 megapixel-camera.

Tot slot gaan geruchten dat de nieuwe iPhones beschikken over betere vingerafdrukherkenning en Force Touch. Door dat laatste zou het scherm in staat zijn om het verschil te herkennen tussen een lichte en harde aanraking. Force Touch is momenteel al te vinden op de Apple Watch en de nieuwe MacBooks, en wordt naar verluidt ook in het scherm van de iPad Pro – die we dit jaar niet meer hoeven te verwachten – verwerkt.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen