Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Zo spoort Apple iPhone-gebruikers aan om te upgraden

Gijs Ettes
11 december 2015, 16:00
2 min leestijd
Zo spoort Apple iPhone-gebruikers aan om te upgraden

Apple experimenteert met een nieuwe manier om de iPhone 6S aan de man te brengen. Sommige gebruikers met een ouder toestel, zoals de iPhone 5S, krijgen een advertentie te zien wanneer ze de App Store bezoeken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S reclame duikt op in App Store

iphone 6s reclame

De iPhone 6S reclame die in de App Store verschijnt, is beeldvullend en roept gebruikers op om te upgraden naar het nieuwe vlaggenschip van Apple. Ook bevat de pop-up een link waarop geklikt kan worden voor meer informatie over het toestel. Op Reddit wordt geklaagd over de reclame, die weggeklikt moet worden alvorens je toegang kunt krijgen tot de App Store.

Zo merkt een gebruiker op dat het vreemd is dat Apple adblockers toelaat in de App Store, maar wel zelf een reclame in zijn apps toont die niet is te blokkeren. Andere gebruikers storen zich er niet zo aan en ergeren zich juist aan de Apple Watch-app die standaard met iOS wordt meegeleverd en niet is te verwijderen. Hiernaast een screenshot van de beruchte iPhone 6S reclame; ben jij ‘m al tegengekomen?

‘Verkoop iPhone 6S stagneert’

Eerder deze week maakte marktonderzoeker Kantar bekend dat de verkoop van de iPhone 6S wat achterblijft ten opzichte van zijn voorganger. Ondanks dat de 6S in zijn openingsweekend een verkooprecord neerzette, is het toestel in de maanden augustus, september en oktober minder vaak over de toonbank gegaan dan de iPhone 6 in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de marktonderzoeker daalde de totale verkoop van iPhones met 25 procent vergeleken met een jaar eerder, terwijl de smartphonemarkt in zijn geheel een daling van 6 procent noteerde in dezelfde periode. Ondertussen pakt Android, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een groter marktaandeel, zowel in de VS als in Europa. In de vijf grootste markten in Europa is Googles platform momenteel goed voor circa 71 procent.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen