De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Pre-orders voor iPhone 6S overtreffen die van iPhone 6’

Gijs Ettes
14 september 2015, 17:07
2 min leestijd
‘Pre-orders voor iPhone 6S overtreffen die van iPhone 6’

Volgens Apple zijn de iPhone 6S en 6S Plus hard op weg om het pre-order-record van de iPhone 6 en 6 Plus te overtreffen. Die gingen vorig jaar tijdens de lancering maar liefst 10 miljoen keer over de toonbank.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S preorders: opnieuw een record voor Apple?

Afgelopen zaterdag startte Apple met het aannemen van reserveringen in de eerste serie landen waar de iPhone 6S (Plus) op 25 september beschikbaar wordt. Dat zijn onder meer Duitsland, Frankrijk en de VS; vooralsnog is onduidelijk wanneer de nieuwe iPhones in ons land te reserveren zijn. Ook is onduidelijk vanaf wanneer de nieuwe iPhones hier in de winkels liggen.

Vooral de roségouden en Plus-versie van de iPhone 6S lijken populair: in de VS is de levertijd van die modellen in sommige gevallen opgelopen tot enkele weken. De meeste andere iPhone 6S-modellen, waaronder het 4,7 inch-model met 16GB opslag in de kleur Spacegrijs, zijn gewoon nog te reserveren met een verwachte levering op 25 september.

Meer over de iPhone 6S en 6S Plus

De iPhone 6S (Plus) onderscheidt zich door de betere interne hardware en het drukgevoelige 3D Touch-scherm. Op het eerste gezicht is de smartphone hetzelfde als zijn voorganger, maar schijnt bedriegt. Dankzij 3D Touch kun je ditmaal specifieke acties uitvoeren door harder of zachter op het scherm te drukken. Denk aan het updaten van je Facebook-status vanaf je homescreen of het bekijken van Dropbox-documenten, zonder dat je de app hoeft te openen. Een zacht tikje is genoeg om een contextgevoelig menu op te roepen.

iPhone 6S preorders

Verder zijn de nieuwe iPhones voorzien van een krachtigere Apple A9-chip, snellere wifi, 4G+, twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde 12 megapixel-camera en een vingerafdrukscanner die accurater is. De A9-chip heeft een processor die 70 procent sneller is, en grafische prestaties die 90 procent beter zijn geworden. Standaard draaien de 6S en 6S Plus op iOS 9.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6S

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen