Onderzoek: iPhone 6S veel populairder dan 6S Plus

Redactie
5 oktober 2015, 15:05
1 min leestijd
Onderzoek: iPhone 6S veel populairder dan 6S Plus

Volgens onderzoek van Localytics is na de eerste verkoopweek de iPhone 6S populairder dan de iPhone 6S Plus. Samen vertegenwoordigen de toestellen 1,9 procent van alle Apple smartphones die op dit moment in gebruik zijn.

Localytics onderzocht of en in hoeverre de iPhone 6S populairder is dan de iPhone 6 in de eerste verkoopweek en welke van de twee modellen dan het meest in trek was onder meer dan vijftig miljoen Apple-smartphones. Het opvallende resultaat was dat hoewel Apple zegt al een recordaantal van 13 miljoen iPhones te hebben verkocht in slechts drie dagen, de cijfers van Localytics wijzen op een veel langzamere adoptie onder iPhone-gebruikers.

iphone 6s populairder

Marktaandeel iPhone 6S

De iPhone 6 werd in 2014 in de eerste week vaker aangeschaft dan nu met de 6S. Van het totaal aantal iPhones dat nu in gebruik is, heeft de iPhone 6S (Plus) een aandeel van 1,9 procent in tegenstelling tot de iPhone 6 (Plus) die na een week goed was voor 2,7 procent.

iphone 6s populairder

Bij het analyseren van de cijvers kwam ook naar voren dat de iPhone 6S het een stuk beter doet dan de iPhone 6S Plus. De eerste is maar liefst vier keer populairder dan de grotere 6S Plus. Waar de iPhone 6S 1,5 procent van het marktaandeel in handen heeft, ligt dat voor de 6S Plus een stuk lager met 0,4 procent. Het populairst is op dit moment de iPhone 6 met een aandeel van 32,2 procent.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 149,99

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 99,-

Refurbished

Op de iPhone 6S abonnement pagina vind je het actuele aanbod van alle providers en webshops.

Bron: Localytics
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen