De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Foto’s tonen iPhone 6S Plus display met Force Touch’

Redactie
1 september 2015, 15:43
2 min leestijd
‘Foto’s tonen iPhone 6S Plus display met Force Touch’

De geruchten gingen al rond, maar recentelijk gelekte beelden van het display van de iPhone 6S Plus lijken te bevestigen dat Force Touch ook geïmplementeerd zal worden in dit toestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S Plus display met Force Touch

Apple Club, een Taiwanese webwinkel voor onderdelen van Apple-producten, publiceerde de beelden van het iPhone 6S Plus display op hun website. Eerder werd al bekend dat de iPhone 6S uitgerust zal worden met deze techniek, waarmee je specifieke acties uitvoert door harder of zachter op het scherm te drukken.

De Force Touch-laag en de bijbehorende chip bevinden zich op de iPhone 6S Plus op dezelfde locatie als bij de iPhone 6S. Verder lijkt het erop dat het nieuwe scherm van de iPhone 6S Plus slechts een grotere versie van de iPhone 6S is, waarvan al eerder beelden zijn gelekt.

Waarschijnlijk zal Force Touch geen complete verandering in de besturing van de iPhone 6S en 6S Plus met zich meebrengen. Wel lijkt het erop dat enkele handige snelkoppelingen gecreëerd worden waarmee acties sneller uitgevoerd kunnen worden dan nu het geval is.

Zo wordt het straks bijvoorbeeld mogelijk om in de Kaarten-app hard te drukken om direct naar een locatie te navigeren. In de muziek-app is het mogelijk om met een zacht tikje een nummer aan een afspeellijst toe te voegen.

Meer over de iPhone 6S

De iPhone 6S (Plus) is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde iPhone 6 (Plus) en wordt volgende week woensdag (9 september) officieel uit de doeken gedaan. Extern zal het model niet veel verschillen van zijn voorganger; alleen de interne hardware is verbeterd. Het gerucht gaat onder meer dat de iPhone 6S waarschijnlijk uitgerust zal zijn met een vernieuwde A9-processor, een 12 megapixel-camera en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde. Standaard draait de nieuwe iPhone op iOS 9.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen