Nieuwe iPhone 6S plaatjes tonen nieuwe NFC-chip en 16GB opslag
Rutger Otto

Er zijn nieuwe plaatjes gelekt van de vermeende iPhone 6S. Daaruit komen dingen naar voren die we nog niet wisten.

Nu we langzaamaan richting september gaan, wanneer de nieuwe iPhones doorgaans worden aangekondigd, beginnen de geruchten binnen te stromen. Her en der lekken foto’s van wat de iPhone 6S zou kunnen zijn.

iPhone 6S plaatjes

9to5Mac is inmiddels in het bezit van vermeende onderdelen van de iPhone 6S. De foto’s tonen een prototype van de nieuwe printplaat, waaruit valt af te leiden dat de iPhone 6S waarschijnlijk verbeterde NFC krijgt en minder chips die wel een stuk efficiënter werken.

De minimale opslagruimte zou ook bij de komende iPhones nog steeds 16GB zijn. Voor veel gebruikers is dat niet genoeg, maar waarschijnlijk komen er ook weer 64GB en 128GB-modellen. Heb je iets minder geld over voor een nieuwe telefoon, dan is 16GB misschien wel een oplossing voor jou. Volgens Apple-topman Phil Schiller is 16GB voor een aantal mensen genoeg, omdat zij gebruik kunnen maken van clouddiensten zoals iCloud om hun bestanden in te bewaren, wat opslagruimte scheelt op de iPhone zelf. Ook heeft iOS 9 oplossingen om extra ruimte vrij te maken als apps teveel in beslag nemen.

iphone 6s plaatjes

Behuizing blijft gelijk

Naast foto’s heeft 9to5Mac ook conceptplaatjes voor de behuizing. Daaruit blijkt dat de iPhone 6S qua design naar verwachting niet afwijkt van de iPhone 6. wel zou hij 0,13 mm dikker kunnen zijn, al merk je daar helemaal niets van.

De extra dikte komt wellicht door de implementatie van Force Touch in het scherm. Met die functie kunnen gebruikers extra acties uitvoeren door harder op het scherm te tikken. Dezelfde technologie zit al in de Apple Watch en de nieuwe MacBook (Pro).

Lees de laatste nieuwtjes en geruchten over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.