Zoveel ruimte nemen Live Photos en 4K-video’s in op de iPhone 6S

Gijs Ettes
11 september 2015, 13:26
1 min leestijd

De iPhone 6S en 6S Plus brengen diverse nieuwe functies met zich mee, waaronder de mogelijkheid om bewegende ‘Live Photos’ en 4K-video’s vast te leggen. Deze bestanden nemen echter zoveel ruimte in beslag dat de opslag – vooral van het 16GB-model – binnen de kortste keren volloopt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S opslag: 16GB nauwelijks genoeg

Apple stond tijdens de presentatie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uitgebreid stil bij de nieuwe cameramogelijkheden. Standaard maakt de nieuwe iPhone zogenoemde Live Photos, waarbij anderhalve seconden vóór en na de foto een videofragment wordt vastgelegd. Het geheel wordt gebundeld tot een foto die je met een druk op de knop tot leven kunt laten komen.

Het nadeel van Live Photos is dat ze twee keer zoveel ruimte innemen als normale foto’s die worden geschoten met de 12 megapixel-camera. Kijk dus niet gek op als je na het schieten van tien foto’s opeens 60-70MB minder opslagruimte hebt.

iphone 6s opslag

Schiet je 4K-video’s met de camera van de iPhone 6S, dan heeft het 16GB-model na ongeveer 40 minuten geen vrije opslagruimte meer. Eén minuut 4K-video is tussen de 300 en 400MB groot, dus als je graag dergelijke scherpe filmpjes schiet, kun je beter gaan voor een model met 64 of 128GB opslag.

Sowieso is de 16GB-versie voor veeleisende gebruikers niet zo interessant, aangezien van de netto opslag (na aftrek van de systeemsoftware) nog zo’n 11-12GB over blijft. Wil je veel apps, foto’s en video’s opslaan en zo nu en dan ook nog updaten, dan loop je al gauw tegen beperkingen aan.

Waarom een iPhone 6S met 16GB niet meer kan anno 2015

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen