‘iPhone 6S krijgt minimaal 32GB opslag’

Gijs Ettes
20 juli 2015, 17:24
1 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt minimaal 32GB opslag’

De kans is aanwezig dat de iPhone 6S niet meer met 16GB opslag verschijnt. Bronnen binnen Foxconn, een fabriek die onder meer Apple-producten maakt, zouden hebben bevestigd dat de nieuwe iPhone minimaal 32GB opslag heeft.

iPhone 6S opslag: 32GB… of toch 16GB?

Uit verpakkingsmateriaal zou blijken dat de iPhone 6S Plus en iPhone 6S opslag minimaal 32GB bedraagt. Daarnaast zouden er modellen met 64 en 128GB in productie zijn en zou alleen de goedkopere iPhone 6C met 16GB opslag worden uitgebracht. Het lijkt een logische stap, aangezien apps steeds groter worden en concurrenten als Samsung en HTC al langer zijn afgestapt van 16GB opslagruimte voor hun vlaggenschepen. Dat is voor veeleisende gebruikers anno 2015 gewoonweg niet genoeg.

iphone 6s opslag

Vooralsnog houden we echter een slag om de arm, aangezien het om geruchten gaat en uit eerder uitgelekte iPhone 6S plaatjes zou blijken dat het aankomende vlaggenschip minimaal over 16GB opslagruimte beschikt. Op het gebied van design wijken de iPhone 6S en 6S Plus waarschijnlijk weinig af van hun voorgangers; alleen de behuizing zou 0,13 millimeter dikker worden, maar daar zal je als gebruiker weinig van merken.

De extra dikte komt wellicht door de implementatie van Force Touch in het scherm. Hierdoor kunnen gebruikers extra acties uitvoeren door harder op het scherm te tikken. Dezelfde technologie zit al in de Apple Watch en de nieuwe MacBook (Pro). Verder beschikken de 6S en 6S Plus naar verluidt over LTE categorie 6, een snellere Apple A9-chip, 2GB aan werkgeheugen en een nieuwe 12 megapixel-camera die ook in 4K kan filmen. De release zou gepland staan voor medio september.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's