De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel-camera en filmt in 4K’

Rutger Otto
3 juli 2015, 8:48
2 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel-camera en filmt in 4K’

De camera van de nieuwe iPhone kan wel eens de grootste verbetering van het toestel zijn. Waarschijnlijk wordt het geen dual-lens, zoals de geruchten gingen, maar krijgt de camera alsnog een flinke make-over.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S opname in 4K

De geruchten rond een verbeterde camera in de iPhone 6S gaan al een paar maanden. Nu zouden nieuwe documenten van een productiemedewerker van het bedrijf Foxconn gelekt zijn, waaruit blijkt dat de iPhone 6S een 12 megapixel-sensor in de camera krijgt. Een behoorlijke sprong van de 8 megapixel-sensor die momenteel in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zitten.

Daarnaast zou de camera in de iPhone 6S ook in de hoge resolutie 4K kunnen opnemen en heeft het mogelijkheden om de opname met 240 beelden per seconden te vertragen. De Foxconn-medewerker postte de documenten op de Chinese social media-website Weibo, maar haalde ze snel weer offline toen ze over het web begonnen rond te cirkelen. Te laat.

iPhone 6S foto's

Meer werkgeheugen

Op de plaatjes valt ook te lezen dat de N66 en N71 – modelnummers van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus – een upgrade krijgen naar 2GB aan werkgeheugen. Een verdubbeling ten opzichte van de huidige iPhones. Daarmee zou de toch al efficiënte iPhone nog beter draaien, sneller werken en beter kunnen multitasken. Verder melden de documenten dat beide toestellen een 5 megapixel-camera krijgen aan de voorkant. Momenteel moet die camera het doen met 1,2 megapixels.

Geruchten

Langzaam maar zeker beginnen de iPhone 6S geruchten her en der op te duiken. Verwacht de komende tijd meer ‘gelekte’ foto’s en mockups, maar bedenk dat we niets zeker weten totdat Apple het toestel aankondigt.

De afgelopen week werden aanwijzingen gevonden in de behuizing van de gelekte iPhone 6S voor het zogeheten lte cat 6. Dat is de technologie waarmee 4G+ bereikt kan worden, die vaak hogere downloadsnelheden haalt dan de reguliere 4G. In Nederland is daarvoor ondersteuning bij KPN en Vodafone. Een ander gerucht dat langer rondgaat is dat de nieuwe iPhones worden voorzien van Force Touch.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen