Gerucht: Apple onthult iPhone 6S en 6S Plus op 9 september

Gijs Ettes
8 augustus 2015, 9:55
3 min leestijd

De officiële iPhone 6S onthulling vindt op 9 september plaats. Althans, op die dag houdt Apple een evenement om zijn nieuwe iPhones uit de doeken te doen als we de doorgaans goed ingelichte John Paczkowski van Buzzfeed News mogen geloven.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S onthulling over een maand

Apple heeft zelf nog geen uitsluitsel gegeven over de datum van de iPhone 6S onthulling, maar volgens de laatste berichten is de kans groot dat we over een maand eindelijk kennis zullen maken met de nieuwe smartphone en zijn grotere Plus-variant. Volgens Buzzfeed News plant Apple een speciaal evenement in de week van 7 september, waarbij woensdag 9 september het meest aannemelijk lijkt. Dat is dezelfde dag als waarop vorig jaar de iPhone 6 en 6 Plus werden onthuld.

iphone 6s onthulling
Het design van de iPhone 6S zal nauwelijks afwijken van het vorige model.

Bovendien is er een kans aanwezig dat Apple gelijktijdig nieuwe iPads presenteert, al gaan er geruchten dat de 12,9 inch-iPad Pro is uitgesteld naar volgend jaar. Tot slot wordt de onthulling van een verbeterde Apple TV verwacht, die waarschijnlijk wordt voorzien van een aanraakgevoelige afstandsbediening en ondersteuning voor Siri. Dankzij dat laatste zou je de settopbox ook met je stem kunnen bedienen. Ook is het mogelijk dat de Apple TV van een App Store wordt voorzien en een krachtigere A8-chip die ook in de iPhone 6 en nieuwe iPod touch is te vinden.

Meer over de iPhone 6S

Volgens analisten gaat de iPhone 6S nog deze maand in productie, waarmee een officiële onthulling in september aannemelijk lijkt. Ook is de kans aanwezig dat de nieuwe iPhone nog voor het einde van volgende maand in Nederland beschikbaar wordt. De iPhone 6 en 6 Plus werden immers op 9 september aangekondigd, op 19 september uitgebracht in onder meer de VS, Groot-Brittannië en Duitsland en precies een week later in ons land.

De nieuwe iPhones liggen mogelijk volgende maand al in de winkels

Net als andere S-modellen zullen de iPhone 6S en 6S Plus qua uiterlijk weinig verschillen van hun voorgangers. Het design zal vrijwel gelijk blijven, net als de schermen van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch. De meeste verbeteringen zullen zich onderhuids bevinden. Zo heeft de 6S een krachtigere A9-processor, twee keer zoveel werkgeheugen en een vernieuwde 12 megapixel-camera die in 4K kan filmen. De camera moet ook scherpere kiekjes schieten en betere foto’s maken in situaties met weinig licht.

iphone 6s kopen

Daarnaast is het aannemelijk dat Apple de Force Touch-technologie van de Apple Watch ook inbouwt bij de nieuwe iPhones. Hierdoor kan het scherm harde drukken van zachte tikjes onderscheiden, waardoor gebruikers specifieke acties kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van woorden in een tekst of de wallpaper van de iPhone. Mocht Force Touch inderdaad zijn opwachting maken, dan biedt dit ook voor app-ontwikkelaars interessante nieuwe mogelijkheden voor interactie in applicaties.

Apple houdt zoals altijd zijn lippen stijf op elkaar met betrekking tot de nog onaangekondigde iPhone 6S. Het blijft dan ook afwachten wat we precies van de nieuwe iPhone kunnen verwachten en vanaf wanneer deze in de winkels ligt. De adviesprijzen zullen waarschijnlijk niet afwijken van die van de iPhone 6 en 6 Plus, die respectievelijk 699 en 799 euro kosten (16GB-model).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen