Apple: minimaal verschil in accuduur tussen iPhone 6S-modellen
Gijs Ettes

Volgens Apple is er weinig verschil in accuduur tussen de A9-chips die door Samsung en TSMC zijn gefabriceerd voor de iPhone 6S. Gebruikers op fora en Reddit meldden eerder dat de chip van TSMC goed was voor een langere accuduur.

iPhone 6S-modellen met verschillende A9-chips

Aanvankelijk werd gedacht dat de kleinere chip van Samsung krachtiger en energiezuiniger zou zijn, maar het tegendeel werd aangetoond met verscheidene Geekbench-tests die afgelopen week op het web opdoken. Daaruit bleek dat de chip van TSMC, die op een andere manier wordt ontwikkeld en daardoor groter is, ervoor zorgt dat de iPhone 6S zo’n twee uur langer meegaat op één acculading.

In een statement geeft Apple aan dat de tests die zijn verschenen misleidend zijn, omdat ze de processor continu zwaar belasten en daarmee niet representatief zijn voor praktijkgebruik. Volgens Apple zou het verschil in accuduur tussen de twee en drie procent bedragen; het is er dus wel, maar als gebruiker merk je er waarschijnlijk weinig van.

Met de applicatie Lirum Device Info Lite kun je zelf de proef op de som nemen en testen welke chip in je iPhone zit. Heeft jouw iPhone het modelnummer N66MAP of N71MAP, dan heb je een chip van TSMC. Geeft de applicatie het modelnummer N66AP of N71AP aan, dan is de A9-chip door Samsung gemaakt.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.