‘iPhone 6S krijgt Apple SIM en meer werkgeheugen’

Rutger Otto
5 maart 2015, 11:52
2 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt Apple SIM en meer werkgeheugen’

De geruchtenmolen rond de iPhone 6S begint voorzichtig te draaien. Volgens bronnen worden in de opvolger van de iPhone 6 enkele verbeteringen uit andere Apple-apparaten doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Force Touch

Vernieuwingen in de iPhone 6S, zoals het model waarschijnlijk gaat heten, zijn volgens nieuwe geruchten onder meer 2GB aan werkgeheugen, een Apple simkaart en een drukgevoelig scherm.

Geruchten over dat drukgevoelige scherm kwamen enkele dagen geleden al aan het licht. Apple zou Force Touch in de nieuwe iPhone implementeren, een functie die ook in de Apple Watch zit. Daarmee wordt het voor gebruikers mogelijk om op verschillende manieren op het scherm te tikken, want de iPhone merkt daarmee het verschil tussen een licht tik of dat je harder drukt. Dat heeft bijvoorbeeld effect op acties die je daarmee uitvoert.

force touch

Meer werkgeheugen

De nieuwe geruchten melden nu dat de iPhone 6s meer werkgeheugen krijgt. Momenteel heeft de iPhone 6 1GB aan RAM, maar dat zou verdubbeld worden naar 2GB. Het zou voor het eerst zijn sinds de introductie van de iPhone 5 dat er meer werkgeheugen beschikbaar komt. Hiermee kan de iPhone betere prestaties leveren en sneller werken.

Met meer RAM kan iOS bijvoorbeeld langer taken en Safari-tabbladen op de achtergrond laten draaien, zonder dat je opnieuw hoeft te laden. Aan de andere kant kan meer werkgeheugen wel meer van de accu vreten, omdat de iPhone dan constant meer acties moet uitvoeren.

Apple SIM

iphone simlockvrij

Ook zou het bedrijf uit Cupertino Apple SIM willen invoeren in de iPhone 6S. Apple SIM is een simkaart van Apple, die Amerikanen en Britten al bij aankoop van een nieuwe iPad krijgen. Deze simkaart is niet gekoppeld aan een provider, maar laat gebruikers kiezen uit grote providers zoals AT&T en T-Mobile. Op elk moment kunnen gebruikers een abonnement aanpassen of overstappen op een andere provider.

Mocht zo’n simkaart ook in de nieuwe iPhone geïntroduceerd worden, dan zullen providers daar waarschijnlijk niet blij mee zijn. Momenteel kunnen ze klanten voor een jaar of langer vasthouden, maar dan valt die controle weg.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu