‘iPhone 6S wordt gemaakt van Apple Watch Sport-materiaal’
Wouter Nijsen

De iPhone 6S wordt volgens nieuwe geruchten gemaakt van het zogenoemde 7000 Series Aluminium. Dit materiaal wordt ook door Apple gebruikt voor de Apple Watch Sport.

iPhone 6S materiaal

Dat schrijft United Daily News (UDN), een Chinese website die al vaker juiste informatie over niet aangekondigde Apple-producten naar buiten bracht. Het 7000 Series Aluminium zou volgens de bron gebruikt worden voor de iPhone 6S en 6S Plus, de toestellen die waarschijnlijk in september door Apple worden aangekondigd.

Het materiaal wordt ook gebruikt voor de Apple Watch Sport, het goedkoopste model van de Apple-smartwatch, en is zo’n 60 procent sterker dan normaal aluminium.

iPhone 6S materiaal

Het aannemelijk dat 7000 Series Aluminium gebruik zal worden voor toekomstige iPhones, omdat Apple eerder materialen of technologieën op specifieke producten introduceerde, om ze vervolgens naar andere apparaten te brengen.

Een voorbeeld hiervan is Force Touch, een functie die werd geïntroduceerd met de Apple Watch en later ook naar de nieuwe MacBook werd gebracht. Force Touch wordt mogelijk ook op de iPhone 6S en 6S Plus geïmplementeerd. Met Force Touch worden verschillende acties uitgevoerd, op basis van de kracht die je op het scherm uitoefent.

Meer over de iPhone 6S

Veel weten we nog niet over de iPhone 6S, maar er wordt al een tijdje voorzichtig gespeculeerd over de aankomende iPhone. Zo zou de 6S een snellere A9-processor krijgen met 2GB aan werkgeheugen. Dat laatste is een verdubbeling ten opzichte van voorgaande iPhones, die het met 1GB moeten doen. Met meer werkgeheugen zou iOS langer taken op de achtergrond kunnen draaien.

De iPhone 6S wordt waarschijnlijk traditiegetrouw in september tijdens een speciaal Apple-evenement aangekondigd. Waarschijnlijk wordt dan ook de opvolger van de iPhone 6 Plus aangekondigd, alsmede een nieuwe 4 inch iPhone. Over de kleinere iPhone bestaan echter nog veel twijfels.

Lees meer over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.