Apple lanceert iPhone 6S: check de review, prijzen en meer
Redactie

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf vandaag eindelijk officieel verkrijgbaar in Nederland en België. Beide toestellen waren sinds vorige week al te reserveren en liggen nu dan ook daadwerkelijk bij de Apple Store en resellers in de schappen.

iPhone 6S in Nederland en België: dit moet je weten

De iPhone 6S en 6S Plus zijn los verkrijgbaar vanaf respectievelijk 749 en 859 euro, waarmee de toestellen een paar tientjes duurder zijn dan hun voorgangers uit 2014. Ga je liever voor een iPhone 6S met abonnement, dan vind je hieronder de beste aanbiedingen op een rijtje. Je kunt tevens onze iPhone prijsvergelijker gebruiken om zelf te filteren op model, aantal sms/minuten, databundel en meer. Zo stel je precies het abonnement samen dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet.

Conclusie iPhone 6S review

Apple heeft met de iPhone 6S een prima vlaggenschip afgeleverd, met krachtigere hardware en enkele interessante nieuwe functies. De interne hardware is flink onder handen genomen en het scherm met 3D Touch heeft veel potentie voor het sneller besturen van de interface en apps. Om dit interessant te houden moeten wel meer ontwikkelaars ondersteuning voor de technologie toevoegen aan hun apps. Daarnaast zijn de selfiecamera en vingerafdrukscanner verbeterd en werkt alles nét wat vlotter.

Enorme verschillen met de iPhone 6, die goedkoper en ook nog steeds erg capabel is, zijn er echter niet. Zo is de accuduur niet verbeterd en schiet ook de nieuwe camera niet beduidend betere foto’s. De toevoeging van Live Foto’s is geinig, maar niet meer dan dat. Het voelt daardoor wrang dat Apple ervoor heeft gekozen om de nieuwe iPhone euro duurder te maken. Ondanks dat het prijsverschil niet echt wordt gerechtvaardigd, verwachten we toch dat het bedrijf weer veel toestellen gaat voorkopen.

→ Lees voor meer informatie onze uitgebreide iPhone 6S review.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.