‘Nieuwe iPhones komen mogelijk sneller dan verwacht’

Wouter Nijsen
3 december 2014, 11:55
1 min leestijd
‘Nieuwe iPhones komen mogelijk sneller dan verwacht’

De eerste berichten over de opvolgers van de iPhone 6 en 6 Plus zijn opgedoken. iPhone 6S geruchten suggereren dat er volgend jaar twee nieuwe iPhones apart van elkaar uitgebracht worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S geruchten

iPhone 6 Plus versterkt

Het was natuurlijk te verwachten dat er kort na de release van de iPhone 6 en 6 Plus gespeculeerd zou worden over de volgende iPhone en als we de laatste berichten mogen geloven, laat deze niet lang op zich wachten. Volgens anonieme bronnen vanuit Stabley Times is Apple voornemens om volgend jaar opnieuw twee nieuwe iPhones uit te brengen: de iPhone 6S en iPhone 7.

Deze komen echter niet gelijktijdig uit, maar worden apart van elkaar uitgebracht. De iPhone 6S zou gelijktijdig met de Apple Watch in het voorjaar van 2015 verschijnen. Apple zou het namelijk niet aandurven om de smartwatch zonder een groot product als een nieuwe iPhone naast zich op de markt te zetten. In september, een maand waarin Apple vaker iPhones onthult, volgt de iPhone 7.

iPhone 6S en iPhone 7

Hoewel er nog niets bekend is over de nieuwe iPhones, kunnen we wel het een en ander opmaken uit voorgaande releases. Apple brengt om het jaar een iPhone met de S-naam uit, dat als een soort ‘tussentoestel’ fungeert. Deze iPhone is voorzien van een relatief kleine upgrade in hardware en heeft enkele exclusieve functionaliteiten. Denk hierbij aan de iPhone 5S, die TouchID introduceerde.

De iPhone 7 moet dan, net als de iPhone 6, het echte toptoestel van Apple worden, voorzien van nóg betere specificaties. De geruchten nemen we vooralsnog met een flinke korrel zout, zeker gezien het feit dat Apple erom bekendstaat informatie over nieuwe producten zo lang mogelijk geheim te houden.

Lees meer iPhone nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen