Deze 7 mogelijkheden van de iPhone 6S kende je nog niet

Rutger Otto
23 oktober 2015, 19:00
4 min leestijd
Deze 7 mogelijkheden van de iPhone 6S kende je nog niet

De iPhone 6S mag dan misschien niet heel erg vernieuwend zijn, het toestel heeft een aantal functies die je onmogelijk uitvoert met een andere iPhone. Naar deze 7 mogelijkheden moet je wat langer zoeken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S functies

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zijn de nieuwe toptoestellen van Apple. Qua uiterlijk verschillen ze weinig van hun voorgangers, maar er zijn wel degelijk dingen anders. De camera is nieuw en het scherm is voorzien van 3D Touch. Daarmee zet je door harder of zachter op het scherm te drukken andere acties in werking. Maar welke precies, is niet altijd duidelijk. Daarom vind je in dit lijstje veel 3D Touch-mogelijkheden, maar ook enkele andere zaken.

1. Apps wisselen

Op elke iPhone kun je door openstaande apps bladeren door tweemaal op de homeknop te drukken. Dat kan ook bij de nieuwe modellen, maar je hebt ook een andere mogelijkheid. Druk hard op de linkerkant van het scherm en veeg naar het midden om snel van app te wisselen.

iphone 6s videoreview

2. 3D Touch gevoeligheid

Ben je bang dat je na verloop van tijd het scherm kapotdrukt door 3D Touch, dan kun je instellen dat de gevoeligheid van de functie minder wordt. Via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > 3D Touch’ kun je een schuifje veranderen om de gevoeligheid aan te geven. Zo hoef je minder hard te drukken om toch de 3D Touch-functies te openen.

3. Live Foto’s als achtergrond

Met de iPhone 6S kun je Live Foto’s maken. Op het moment dat je een foto neemt, worden ook de secondes voor en na het tikken op de sluiterknop vastgelegd. Bekijk je zulke foto’s en druk je er met 3D Touch op, dan komen ze als het ware tot leven. Maar je kunt Live Foto’s ook instellen als achtergrond van je toegangsscherm. Doe je dat, dan wek je de foto tot leven op de achtergrond bij een ferme druk.

iphone 6s functies

4. Inzoomen

Goed, inzoomen kan iemand met een oudere iPhone ook, maar ook hierbij is 3D Touch weer de sleutelfunctie die het gemakkelijker maakt. Via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoom’ schakel je de zoomfunctie in. Zet ook het schuifje achter ‘Toon regelaar’ op groen. Daarmee zet je een cirkelvormig icoon in beeld waarmee je het zoomscherm uit beeld kunt halen of kunt bedienen. Met 3D Touch druk je harder op het icoon om het hele scherm direct in te zoomen.

5. Afspeellijsten previewen

siri

Een functie van 3D Touch is Peek and Pop. Hiermee kun je op bepaalde links drukken om een voorvertoning van een website (of een mail of sms) te krijgen. Dit werkt ook met Apple Music. Scrol je door afspeellijsten, dan kun je door wat harder op het scherm te drukken alvast zien wat er allemaal in de lijst staat voordat je hem helemaal opent. Duw je nogmaals door, dan open je de lijst.

6. Siri altijd aan

Voor het eerst kan Siri altijd aanstaan op een iPhone. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus moet je het toestel aan de oplader hebben hangen om die functie in te kunnen schakelen, dat is bij de 6S (Plus) niet meer het geval. Dankzij de M9-coprocessor aan boord van het toestel kun je inschakelen dat Siri altijd naar je luistert als je ‘Hé Siri’. Handig om snel spraakopdrachten te starten.

7. Video-resolutie aanpassen

Van plan om te filmen met de iPhone 6S? In de instellingen kun je aanpassen in welke kwaliteit je dat wil doen. Ga naar ‘Instellingen > Foto’s en Camera > Neem een video op’. Dat kon ook al bij oudere iPhones, maar nu vind je een nieuwe optie: 4K op 30 bps. Daarbij staat bps voor beelden per seconden. Hoe hoger dat getal, des te vloeiender de video. 4K, 720p en 1080p staat voor de resolutie. Daarbij is 4K het hoogst, maar vanzelfsprekend nemen video’s die je op dat formaat schiet meer ruimte in beslag.

Veel meer te ontdekken

Dit artikel is slechts een greep uit functies van de iPhone 6S die dankzij 3D Touch en andere vernieuwingen mogelijk zijn. Heb jij nog een goede tip? Laat het hieronder weten in de comments. En wil je meer lezen over de iPhone 6S en zijn mogelijkheden? Lees dan onze iPhone 6S review. Wil je een iPhone 6S aanschaffen? Neem dan een kijkje op de iPhone 6S abonnement pagina. Hier vind je het actuele aanbod van alle providers en webshops.

Lees meer over de iPhone 6S

Categorieën: Devices, iOS
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen