‘iPhone 6S krijgt geen nieuw design, wel interne veranderingen’
Wouter Nijsen

De iPhone 6S zal qua uiterlijk vrijwel identiek zijn aan zijn voorganger, zo blijkt uit nieuwe foto’s. Wel is er inwendig het een en ander veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 6S foto’s

De iPhone 6S is in al zijn glorie te zien op foto’s die afkomstig zijn uit de productieketen van Apple en in handen kwamen van 9to5Mac. Op de beelden is echter maar weinig nieuws te zien, want het toestel ziet er exact hetzelfde uit als de iPhone 6 en 6 Plus. Het verschil in breedte en dikte tussen de iPhone 6S en zijn voorgangers is volgens de bron maar minimaal.

iPhone 6S foto's

Daarnaast lijkt de foto’s een einde te maken aan het gerucht dat de iPhone 6S zou beschikken over een dubbele camera. Op de foto’s is te zien dat dezelfde openingen voor de camera, led-flitser en microfoon aanwezig zijn. Ook zijn de plastic antennestrepen te zien. Onlangs verscheen er een bericht dat Apple de strepen weg zou willen werken, maar dat lijkt met de iPhone 6S nog niet te gebeuren. Verder lijkt ook de onderzijde van de iPhone 6S lijkt sprekend op zijn voorgangers. Zo zijn de Lightning-poort, hoofdtelefoon-aansluiting en microfoon op de zelfde plekken aanwezig.

Interne veranderingen

Onder de motorkap zijn er wel een aantal veranderingen in de iPhone 6S te vinden. Een foto laat zien dat beveilingingsplekken anders zijn geplaatst, wat mogelijk duidt op een nieuwe chip.

iPhone 6S foto's

Heel verassend zou dat niet zijn, want iPhone S-modellen voeren normaliter alleen inwendige veranderingen door, wat de snelheid van het toestel ten goede komt. Zo werd de iPhone 5S destijds voorzien van de snellere Apple A7-chip, waar de iPhone 5 het met een A6-processor doet.

Een paar dagen geleden werd bericht dat Apple de vroege productie van de nieuwe iPhone zou zijn gestart. Hierbij gaat het waarschijnlijk om een kleinschalig maakproces, om de iPhone eerst uitvoerig te testen. Het is aannemelijk dat de iPhone 6S in september officieel wordt aangekondigd. Nieuwe iPhones verschijnen normaliter enkele weken later in de winkels, al moeten we in Nederland dan vaak nog wat langer wachten.

Lees meer over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.