Gerucht: ‘iPhone 6S krijgt drukgevoelig scherm’

Rutger Otto
1 maart 2015, 13:08
2 min leestijd
Gerucht: ‘iPhone 6S krijgt drukgevoelig scherm’

Apple integreert waarschijnlijk functies van de Apple Watch in de komende generatie iPhones. De iPhone 6S zou Force Touch krijgen, maar geen dual-camera zoals veel mensen denken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S Force Touch

Dat schrijft AppleInsider op basis van anonieme bronnen, die ‘bekend zijn met de ontwikkeling van Apples nieuwe smartphones’. Deze telefoons dragen codenaam N71 voor het 4,7-inch model en N66 voor de nieuwe 5,5-inch versie. Het standaardmodel zou iPhone 6S gaan heten, de grotere krijgt de naam iPhone 6S Plus mee. Er komt waarschijnlijk geen kleinere iPhone in een 4-inch grootte.

Volgens de bronnen krijgt de iPhone 6S Force Touch, een functie die Apple met de Apple Watch introduceert. Het scherm herkent dan een simpele tik of een hardere druk van je vinger. Hoe de functie geïntegreerd moet worden is nog onduidelijk.

apple watch friends

Apple Watch

Op de Apple Watch is Force Touch al geïntegreerd. Daar is het de bedoeling om specifieke acties uit te voeren, zoals een hardere druk voor het opties-menu of een lichtere tik om een selectie te maken. Dezelfde uitwerking zou voor de iPhone ook een mogelijkheid zijn.

In januari ging het gerucht van Force Touch overigens ook al. Toen schreef een Taiwanese bron over een drukgevoelig scherm. Daarnaast sprak het ook over een dual-lens-camerasysteem, wat zou betekenen dat de nieuwe iPhone wellicht optische zoom-mogelijkheden krijgt en dat foto’s bijna even goed kunnen worden als kiekjes die met een DSLR-camera gemaakt zijn.

iPhone 6 camera-apps

Nieuwe camera

Volgens bronnen van AppleInsider zal dat laatste waarschijnlijk niet het geval zijn. De toevoeging van een twee-camera-systeem zou ‘een compleet nieuw design van het toestel verlangen’. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, als we kijken naar het verleden van Apple. Zo verschilde de iPhone 5S niet veel van de iPhone 5 en de iPhone 4S niet veel van de iPhone 4.

Lees meer over de huidige iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu