Apple start reparatieprogramma voor plotseling defecte iPhone 6S en 6S Plus
Michel van 't Klaphek

Heb je onlangs een iPhone 6S of 6S Plus gekocht die plotseling niet meer aangaat? Dan kom je in aanmerking voor het reparatieprogramma dat Apple zojuist heeft aangekondigd. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 6S (Plus) defect? Apple kondigt reparatieprogramma aan

Sommige iPhone 6S- en iPhone 6S Plus-modellen zijn uitgerust met een defect onderdeel. Hierdoor gaan de toestellen ineens niet meer aan, zonder dat daar een duidelijk reden voor is. Het is niet bekend om welke component het gaat. De getroffen iPhone 6S (Plus) toestellen zijn tussen oktober 2018 en augustus 2019 geproduceerd en verkocht.

iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 7

De modellen zijn vooral buiten Europa verhandeld, maar het kan alsnog zijn dat jij toevallig met een defect exemplaar rondloopt. In dat geval kun je op de volgende manier aanspraak maken op kosteloze reparatie:

  1. Ga naar de officiële informatiewebsite van Apple;
  2. Voer het serienummer van je iPhone 6S (Plus) in;
  3. Indien jouw toestel aan de voorwaarden voldoet krijg je aanwijzingen om ‘m te laten vervangen.

Kun je het serienummer van je iPhone niet vinden? Ga dan naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’. Ga vervolgens naar ‘Info’ en hier zie je het serienummer. Deze combinatie van letters en cijfers is overigens ook op je aankoopbon te vinden.

Valt jouw toestel onder het reparatieprogramma? Dan heb je drie opties. Ten eerste kun je het toestel terugsturen naar een reparatiecentrum van Apple. Ook kun je naar een Apple Store-winkel gaan. Tot slot is het mogelijk om naar een erkende reparateur te stappen, zoals Amac. Het is verstandig om vooraf een back-up van je iPhone te maken, zodat je privégegevens veilig zijn.

Lees ook: Review-update: de iPhone 6S is in 2019 een prima koop met kanttekening

Kleine kans

Na de aankondiging van de iPhone XS en iPhone XR vorig jaar, werd de iPhone 6S (Plus) niet meer door Apple verkocht in Europa. In andere delen van de wereld ging de handel gewoon door. De kans is dus vrij klein dat het reparatieprogramma van toepassing is op een hoop Nederlander.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.