‘Verschillende chips hebben invloed op accuduur iPhone 6S’
Gijs Ettes

De A9-chip die de iPhone 6S aandrijft, wordt door twee fabrikanten gemaakt. Gebruikers op Reddit en het MacRumors-forum melden dat de verschillende chips invloed hebben op de accuduur van de nieuwe iPhone.

iPhone 6S chips door Samsung en TSMC gemaakt

iphone 6s chipsOm aan de grote vraag naar de iPhone 6S te voldoen, heeft Apple zowel Samsung als het Taiwanese TSMC ingeschakeld om de A9-chip van het toestel te fabriceren. Qua prestaties moet het niet uitmaken welke chip jij in je iPhone 6S hebt, maar omdat Samsung en TSMC verschillende productiemethodes gebruiken, is de chip van laatstgenoemde iets groter.

Volgens diverse gebruikers zorgt de TSMC-chip bovendien voor een twee uur langere accuduur. Aanvankelijk werd gedacht dat de kleinere chip van Samsung energiezuiniger en zelfs iets sneller zou zijn, maar de praktijk bewijst het tegendeel. Circa 70 procent van de iPhone 6S-modellen zou beschikken over een TSMC-chip tegenover 40 procent bij de iPhone 6S Plus.

Met de applicatie Lirum Device Info Lite test je welke chip in je iPhone zit. Heeft jouw iPhone het modelnummer N66MAP of N71MAP, dan heb je een chip van TSMC. Geeft de applicatie het modelnummer N66AP of N71AP aan, dan is de A9-chip door Samsung gemaakt.

Welke chip zit in jouw iPhone 6S? Laat het weten in de comments.

Het laatste nieuws over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.