‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel Sony-camera met RGBW’

Rutger Otto
26 mei 2015, 8:49
2 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt 12 megapixel Sony-camera met RGBW’

De nieuwe iPhone krijgt waarschijnlijk een betere camera. Volgens de laatste geruchten zou het gaan om een 12 megapixelsensor van Sony die van RGBW-technologie gebruikmaakt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S camera

Dat is althans wat Japanse media te melden hebben, schrijft het Chinese Feng.com. De komst van een duel-lens camera, waar eerder sprake van was, zou daarmee van de baan zijn. De nieuwe camera zou een 12 megapixel-sensor hebben van Sony waarmee betere foto’s bij minder licht gemaakt kunnen worden. Hiervoor wordt van RGBW gebruikgemaakt.

Momenteel zit er een 8 megapixel RGB-sensor in de iPhone 6, waarvan de letters staan voor rood, groen en blauw. De camera maakt hierbij gebruikt van pixels die groter zijn dan gemiddeld om de lichtgevoeligheid te verbeteren. Bij de RGBW-technologie van Sony worden pixels iets verkleind en wordt een witte pixel toegevoegd. Daarmee wordt het beeld lichter en kun je betere foto’s schieten in een wat donkerdere omgeving.

Volgens Japanse media wilde Apple RGBW eigenlijk al invoeren bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar besloot het bedrijf te wachten om er zeker van te zijn dat de kwaliteit goed was.

iphone 6s touch

De nieuwe iPhone

Het komende vlaggenschip van Apple wordt waarschijnlijk komende herfst aangekondigd. Als Apple de lijn uit het verleden doortrekt, betekent dat dat we geen iPhone 7 zullen krijgen, maar een iPhone 6S (Plus). De vraag is of de camera eindelijk meer megapixels krijgt dan de huidige 8 megapixels. Zeker omdat Apple nog steeds één van de beste smartphonecamera’s op de markt heeft.

Daarnaast willen gebruikers graag weten of de cameralens wederom uit de behuizing steekt, zoals het geval is bij de iPhone 6 (Plus). Ook interessant is de vraag of ook de kleinere iPhone van 4,7-inch nu optische beeldstabilisatie kan verwachten, zoals het geval is bij de huidige iPhone 6 Plus.

Volgens geruchten worden de nieuwe iPhones even groot als de huidige modellen (met 4,7-inch en 5,5-inch schermen) en worden er nieuwe functies als Force Touch toegevoegd, het drukgevoelige scherm dat we van de Apple Watch en nieuwe MacBooks kennen. Bij de introductie van de nieuwe iPhones, wordt een reguliere iPhone 6 kopen waarschijnlijk iets goedkoper.

Lees meer over de iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6S
iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's