Dit zijn de belangrijkste iPhone 6S camera geruchten

Rutger Otto
28 augustus 2015, 10:42
2 min leestijd
Dit zijn de belangrijkste iPhone 6S camera geruchten

Over krap twee weken weten we alles over de iPhone 6S, tot die tijd blijft er nieuws rond het toestel lekken. De laatste geruchten gaan over flinke verbeteringen in de iPhone camera.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S camera geruchten

Wordt de grootste vernieuwing in de iPhone 6S Force Touch? Of misschien toch de camera? Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, gaat Apple er flink mee uitpakken.

9to5Mac schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple’s volgende smartphones, de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, een 12 megapixel-camera krijgen. Daarmee zou het aantal megapixels voor het eerst sinds 2011 geüpgraded worden. Met een 12 megapixel-camera maak je foto’s die groter zijn en een hogere resolutie hebben. En in de kwaliteit die je van Apple gewend bent, dankzij de nieuwe A9-chip die waarschijnlijk in het toestel wordt gezet.

iphone 6 kiezen

4K-video’s

Ook zou je met de iPhone 6S (Plus) straks video’s in 4K kunnen schieten, ook wel bekend als ultra hd. Daarmee zouden de aankomende iPhones de eerste toestellen van Apple worden waarmee dat mogelijk is. Concurrerende telefoons, bijvoorbeeld van Samsung, ondersteunen de functie al langer. Overigens zou de nieuwe Apple TV, die waarschijnlijk ook gepresenteerd wordt op het komende Apple-event, juist weer geen 4K ondersteunen.

Verbeterde selfiecamera

Aan de voorzijde zou een full-hd-camera komen die betere foto’s maakt in minder goed verlichte ruimtes. Ook zou hij voorzien zijn van een soort flitser, zodat je selfies in het donker te zien zijn. Overigens vond ontwikkelaar Hamza Sood ook al hints voor een frontcamera met flits-module in de broncode van iOS 9. De flitser zou overigens geen led-lampje zijn. Neem je een selfie in het donker, dan zou er kort een witte flits op het scherm verschijnen voordat de foto genomen wordt. Op die manier moet je gezicht precies genoeg licht vangen om een duidelijke selfie te kieken.

Op 9 september houdt Apple een evenement waar we naar verwachting alles over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen horen. Ook haalt Apple mogelijk iOS 9, watchOS 2, Apple TV en Siri nog even aan.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu