Nieuwe iPhone 6S-bug duikt op: vergrendeld toestel biedt toegang tot foto’s

Rutger Otto
5 april 2016, 8:25
2 min leestijd
Nieuwe iPhone 6S-bug duikt op: vergrendeld toestel biedt toegang tot foto’s

Er is weer een fout opgedoken in Apple-apparatuur. Dit keer valt het vergrendelscherm van de iPhone 6S (Plus) te omzeilen, zodat onbekenden toegang kunnen krijgen tot foto’s en contacten.

Lees verder na de advertentie.

Op het internet doet een manier de ronde waarmee mensen bepaalde informatie op je iPhone kunnen inzien. Het werkt echter alleen als Siri op Engels staat ingesteld, dus als je hem op Nederlands of Vlaams hebt ingesteld moet je weinig risico lopen. Siri houdt je dan namelijk tegen als je de inbreek-techniek hieronder probeert.

iPhone 6S bug met Siri

De techniek werkt ook alleen met een iPhone 6S of een iPhone 6S Plus. Dat komt omdat je gebruik moet maken van 3D Touch om er doorheen te komen. In onderstaande stappen laten we zien hoe de fout in zijn werk gaat. Daarvoor moet iOS 9.3.1 op het toestel zijn geïnstalleerd.

iphone 6s bug
  1. Vergrendel de iPhone 6S (Plus);
  2. Open Siri op het vergrendelscherm en zeg ‘Search Twitter’;
  3. Nadat Siri heeft gevraagd waar je naar wilt zoeken, zeg je ‘at yahoo dot com’ of een ander mail-adres, als je maar een tweet vindt met een bestaande e-mail;
  4. In de resultaten tik je op een tweet met een mail-adres;
  5. Gebruik 3D Touch op het adres om een popup-menu te openen;
  6. Kies ‘Create New Contact > Add Photo’ om de foto’s op het apparaat te kunnen zien. Door ‘Add to Existing Contact’ te kiezen in het menu, kun je bestaande contacten inzien.

Het is de zoveelste misser van Apple in korte tijd. De bug werkt in iOS 9.3.1, de versie van het besturingssysteem die bugs van iOS 9.3 heeft gladgestreken. Voor veel gebruikers bleek het in die versie onmogelijk om linkjes te openen. Deze inbreek-techniek moet voor Apple reden zijn om zeer binnenkort wéér een update uit te brengen met verbetering.

Opinie: Waarom gaat het nog mis met die iOS-updates?

Bescherming

Gebruikers met een Engelstalige Siri en een iPhone 6S hoeven niet direct in paniek te raken. De kans dat dit gebeurt is bijzonder klein, maar je kunt ook enkele instellingen gebruiken om de techniek onbruikbaar te maken.Zo kun je Siri toegang ontzeggen tot je foto’s. Dat doe je via ‘Instellingen > Privacy > Foto’s’. Hier schakel je de knop achter ‘Siri’ uit.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om Siri uit te schakelen op het vergrendelscherm. Daarvoor ga je naar ‘Instellingen > Touch ID en toegangscode’, voer je je beveiligingscode en en zet je de knop achter ‘Siri’ uit.

Lees het laatste iPhone 6S-nieuws

Via: 9to5Mac
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen