‘iPhone 6S krijgt Apple Watch-achtige achtergronden’

Rutger Otto
28 augustus 2015, 18:30
2 min leestijd
‘iPhone 6S krijgt Apple Watch-achtige achtergronden’

De nieuwe iPhones met iOS 9 krijgen waarschijnlijk een aantal nieuwe dynamische achtergronden die meer lijken op die van de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S achtergrond

Op de huidige iPhones kun je al geanimeerde achtergronden instellen, maar veel stellen die niet voor. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zouden dit soort wallpapers op het lockscreen flink verbeterd hebben, zodat ze meer lijken op die van de Apple Watch. Daarop kun je bijvoorbeeld een kwal instellen of gekleurde vlinders laten rondfladderen.

Op de nieuwe iPhones zou je onder meer een geanimeerde vis in kunnen instellen of rook dat continu omhoog kringelt. In de laatste beta’s van iOS 9 werd al een statische achtergrond van gekleurde rook tegen een zwarte achtergrond toegevoegd, maar dat zou dus ook geanimeerd in te stellen moeten zijn. Recent verscheen ook een afbeelding van wat een gelekte iPhone 6S doosje zou kunnen zijn. Daarop werd ook een vis getoond. Of die foto echt was, is onbekend.

Overigens zijn geanimeerde wallpapers op zich niets nieuws voor Apple, want sinds iOS 7 kun je dit soort achtergronden al instellen. Deze stellen echter niet zoveel voor; het zijn in totaal zeven verschillende kleuren wallpapers waar langzaam bollen overheen bewegen. De nieuwe achtergronden moeten dus een stuk levendiger worden.

apple watch achtergrond

Ander display

Beroemd Apple-designer Jony Ive sprak in zijn lange New Yorker-interview van eerder dit jaar overigens over geanimeerde wallpapers. Hij zette zijn iPhone 6 aan en zei dat het ouderwets oogde dat het hele scherm aan ging. De Apple Watch gebruikt een nieuwe display-techniek die een diepere soort zwart kan tonen dan de iPhone 6. Wie weet voorziet Apple de iPhone 6S van eenzelfde soort display.

Ook de statische wallpapers krijgen in iOS 9 een make-over. Wil je alvast één van de 15 nieuwe achtergronden op je iPhone hebben, kijk dan op deze pagina en download ze.

Lees meer over iOS 9

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen