iPhone 6S heeft kleinere accu dan de iPhone 6
Rutger Otto

De iPhone 6S heeft een kleinere accu dan zijn voorganger. Dat valt te zien in het officiële filmpje van Apple over 3D Touch.

Kleinere iPhone 6S accu

In een van de shots in het filmpje wordt het toestel opengemaakt en is ook de accu in de iPhone 6S te zien. Kijk je goed, dan zie je er ‘1715 mAh’ op staan. Dat is zo’n 100 mAh minder dan de iPhone 6 heeft, met 1810 mAh. Geruchten dat dit zou gebeuren deden al de ronde, maar de veranderingen zijn dus doorgevoerd, zo valt in het filmpje over 3D Touch te zien. In de presentatie zei Apple daar niks over.


Niet bewezen met een video, maar ook gehoord in geruchten, is dat de accu van de iPhone 6S Plus eveneens kleiner zou worden. Die zou van 2910 naar 2750 mAh gaan. Wat daarvan klopt en of gebruikers er iets van gaan merken, is onbekend.

Overigens staat op de website van Apple geen mAh genoemd. Wel worden dingen als standby-tijd en spreektijd uiteengezet. Daarin valt op dat er geen verschillen zijn tussen iPhone 6 en iPhone 6S en ook niet tussen iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus. Zo heeft de iPhone 6S dezelfde spreektijd van 14 uur als op de iPhone 6. Voor de 6 Plus en 6S Plus geldt daarvoor een tijd van 24 uur.

iPhone 6S kopen

Inkrimpen

De kleinere batterij hoeft er dus niet voor te zorgen dat je nog sneller door je accu heen bent. Om dat tegen te gaan is waarschijnlijk de efficiëntie van de accu verbeterd. Apps gebruiken dan minder energie dan voorheen dankzij de nieuwe A9-chip, die overigens ook sneller werkt dan die van de iPhone 6. Verder was het inkrimpen van de batterij waarschijnlijk nodig omdat de nieuwe Taptic Engine meer plek inneemt dan voorheen.

Toch blijft het afwachten of we iets merken van de kleinere accu. In de komende tijd zal daarover vast meer duidelijk worden als de nieuwe toestellen op de markt komen.

Lees meer over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.