Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Test toont nauwelijks verschil tussen iPhone 6S-accu’s

Rutger Otto
13 oktober 2015, 8:54
2 min leestijd
Test toont nauwelijks verschil tussen iPhone 6S-accu’s

De laatste tijd is er wat consternatie ontstaan rond de verschillende accu’s in de iPhone 6S-toestellen. Volgens gebruikers zou de A9-chip van TSMC zorgen voor een langere accuduur dan dezelfde soort chip van Samsung.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S-accu

Het houdt de gemoederen bezig, zo na de release van de iPhone 6S. Nadat ‘Bendgate’ vorig jaar uitgebreid werd uitgemeten bij de iPhone 6, lijkt nu hetzelfde aan de hand met de accu van het nieuwe vlaggenschip. Maar is dat wel gegrond? Eerder zei Apple al van niet, nu wijzen tests hetzelfde uit.

Website Ars Technica heeft een gecontroleerde accutest opgezet tussen twee iPhone 6S-modellen. De één met een TSMC-chip, de ander met een Samsung-chip. Deze twee bedrijven hebben allebei A9-chips geleverd aan Apple. De tests werden uitgevoerd op basis van realistisch, dagelijks gebruik van de toestellen, bijvoorbeeld door browsen met wifi te testen.

iphone 6s-accu

Verschil te verwaarlozen

Uit de tests blijkt de chip van TSMC iets beter uit de bus te komen, maar Ars Technica stelt dat het verschil tussen beide chips met 2 tot 3 procent te verwaarlozen is. Een toestel met Samsung-chip gaat met wifi-browsing aan 610 minuten mee. De TSMC-chip houdt het 624 minuten vol. Reken je dat om, dan kom je uit op een verschil van 2,25 procent.

Waar het verschil echt groot wordt, is met de Geekbench 3-tool. Daar is een verschil van 28 procent merkbaar, waarbij TSMC beter uit de bus komt. Maar Apple zei al eerder dat een Geekbench-test ‘niet realistisch’ is, omdat het een telefoon dwingt om op maximaal verbruik te draaien totdat de batterij het begeeft. Met andere woorden: zo gebruikt niemand zijn iPhone. Toch is de test van Ars Technica een momentopname. Er zijn namelijk maar twee toestellen gebruikt en slechts twee tests op uitgevoerd. Een definitief oordeel over ‘Batterygate’ kunnen we het misschien nog niet noemen.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu