‘iPhone 6S-scherm krijgt technologie om druk te meten’

Wouter Nijsen
12 februari 2015, 19:11
2 min leestijd
‘iPhone 6S-scherm krijgt technologie om druk te meten’

Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt het scherm van de iPhone 6S voorzien van een nieuwe schermtechnologie, waarmee het toestel de kracht waarmee je op het scherm drukt kan meten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S 3D Touch

iPhone 6 succes

Het Taiwanese UDN meldt dat de iPhone 6S wordt voorzien van een nieuwe schermtechnologie genaamd 3D Touch. Deze zou werken als een soort druksensor, die acties uitvoert op basis van de kracht waarmee je op het scherm drukt. In de praktijk betekent dit dat wanneer je zachtjes op het iPhone 6S-scherm tikt, er iets anders gebeurt dan wanneer je meer kracht uitoefent. Ook zorgt dit ervoor dat functies uit iOS en apps van derden op een andere manier benaderd kunnen worden.

Daarmee doet 3D Touch een beetje denken aan de Apple Watch. Ook de smartwatch is voorzien van een druksensor, waarvan de mogelijkheden in het gehele besturingssysteem zijn geïmplementeerd. Het is overigens niet de eerste keer dat UDN melding maakt van de vermeende schermtechnologie. Medio januari werd al gesproken over de sensor voor de iPhone 6S, die destijds nog Force Touch werd genoemd.

Meer over de iPhone 6S

De geruchten rondom de iPhone 6S komen langzaam op gang, maar veel weten we nog niet. Wel wordt er gesproken over een vernieuwde A9-processor en snellere grafische chip. Daarnaast zou Apple de nieuwe iPhone voorzien van 2GB aan werkgeheugen; een verdubbeling ten opzichte van zijn voorgangers. Ook is het aannemelijk dat de 6S standaard op iOS 9 draait.

We gokken erop dat de iPhone 6S in september wordt aangekondigd, waarna een release snel moet volgen. Naar verwachting start de prijs van de 6S vanaf 699 euro, net als bij voorgaande iPhones.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: UDN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu