‘iPhone 6L wordt niet aangekondigd op 9 september’

29 augustus 2014, 8:51
2 min leestijd
‘iPhone 6L wordt niet aangekondigd op 9 september’

We weten nu zeker dat de iPhone 6 op 9 september wordt geïntroduceerd, maar het zou zomaar kunnen dat de 5,5-inch versie die dag nog niet het levenslicht ziet.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 Plus uitgesteld

iphone 6 achterkant

Gisteren verstuurde Apple de uitnodigingen voor het speciale evenement waar de nieuwe iPhone eindelijk wordt getoond. Zelfs de iWatch zou er te zien zijn. En hoewel er steeds gesproken is over twee modellen iPhones, zou alleen de 4,7 inch versie maar te zien zijn. De grotere ‘iPhone 6L’ van 5,5-inch zou zijn opwachting niet maken in het Flint Center for Performing Arts, waar de presentatie zal plaatsvinden.

8GB iPhone 5S vervangt 5C

Dat meldt de Chinese techblog IT168 Mobile op basis van een ‘geïnformeerde bron’. Volgens die bron toont Apple op het evenement alleen de 4,7-inch iPhone 6 én een nieuwe iPhone 5S met 8GB geheugen die de iPhone 5C moet gaan vervangen.

Of IT168 Mobile een betrouwbare bron is, weten we niet. Ze hebben geen eerdere geruchten van Apple de wereld ingebracht, dus neem het nieuws met een korreltje zout als je wil. Dient wel gezegd te worden dat de iPhone 6 Plus volgens geruchten kampt met aanhoudende productieproblemen, zeker wat betreft de ontwikkeling van het eventuele saffierglas voor het scherm. Het is daarnaast ook zo dat we al enorm veel onderdelen van de 4,7-inch iPhone 6 voorbij hebben zien komen, maar nog bar weinig van de iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus pas in oktober

Apple zou niet alleen in september een evenement organiseren. Ook in oktober komt het bedrijf met een keynote. Dan zouden de nieuwe iPads worden gepresenteerd, maar wie weet zien we de iPhone 6 Plus dan ook wel terug in plaats van in september. Dat zou betekenen dat de grote iPhone 6 in gelimiteerde oplage beschikbaar komt dit jaar, wat overeen komt met eerdere geruchten.

Lees meer iPhone 6 nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu