Gerucht: Apple brengt iPhone 6C in november uit

Gijs Ettes
26 augustus 2015, 12:29
1 min leestijd
Gerucht: Apple brengt iPhone 6C in november uit

De iPhone 6C, de vermeende kleinere en goedkopere versie van de iPhone 6S, wordt in november uitgebracht. Dat claimt althans de website M.I.C Gadget, die vaker informatie naar buiten brengt over onaangekondigde Apple-producten.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6C release vindt later plaats’

De iPhone 6C release zou gepland staan voor de laatste week van oktober of eerste week van november. M.I.C Gadget baseert die informatie op een bron bij een hoesjesfabrikant. De 6C zou hetzelfde design krijgen als de iPhone 6S, maar wel een kleiner 4 inch-scherm. Het toestel wordt dus een flinke slag kleiner, en waarschijnlijk ook goedkoper dan de 6S en 6S Plus.

iphone 6c release
Deze inlay van een hoesje zou erop wijzen dat de iPhone 6C een kleinere versie wordt van de 6S.

Naar verwachting worden de nieuwe iPhones op 9 september – over minder dan twee weken dus – officieel uit de doeken gedaan. De iPhone 6S en 6S Plus zouden mogelijk al in dezelfde maand in de winkels liggen. Waarom de 6C later zou worden uitgebracht, is niet bekend.

Bronnen uit de telecombranche lieten iPhoned al eens weten dat Nederland waarschijnlijk in de eerste lichting van landen zit waar de nieuwe iPhones worden uitgebracht. Geruchten gaan over een release op 25 september, al is dat nog allerminst zeker. De iPhone 6C verschijnt volgens de laatste berichten anderhalve maand later.

Voor meer informatie kun je ons uitgebreide iPhone 6S dossier lezen. Check ook ons opinie-artikel ‘Waarom de iPhone 6S geen records gaat verbreken’.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: M.I.C Gadget
Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen