‘Apple brengt kleinere iPhone 6C halverwege 2016 uit’

Wouter Nijsen
16 november 2015, 12:58
1 min leestijd
‘Apple brengt kleinere iPhone 6C halverwege 2016 uit’

Het wordt steeds aannemelijker dat Apple alsnog een kleinere iPhone met een 4 inch-scherm uitbrengt. De iPhone 6C moet medio volgend jaar in de winkels liggen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6C release in 2016’

Dat zegt althans Kevin Wang van het bedrijf IHS Technology Research, die informatie over de iPhone 6C op het Chinese sociale netwerk Weibo deelde. Volgens Wang beschikt de kleinere iPhone over een 4 inch-scherm, maar over meer details beschikt hij niet.

kleine iphone 6

Het gerucht ligt in lijn met de verwachting die de bekende KGI-analist Ming-Chi Kuo onlangs uitsprak. Ook Kuo zegt dat Apple volgend jaar niet alleen met de iPhone 7 komt, maar ook een kleinere en goedkopere iPhone uitbrengt. De iPhone 6C wordt volgens hem uitgerust met een A10-chip.

Meer over de iPhone 6C

Het zou enigszins opmerkelijk zijn als Apple volgend jaar alsnog een kleinere iPhone op de markt brengt. In september 2013 introduceerde het bedrijf uit Cupertino al de iPhone 5C, een betaalbaar alternatief voor de iPhone 5S. De 5C is nooit een succes geworden en werd later wegens tegenvallende verkoopcijfers uit de schappen gehaald.

De iPhone 5S is tegenwoordig het goedkoopste model van Apple, dat voor circa 500 euro wordt verkocht. Met welk prijskaartje de iPhone 6C straks mogelijk in de schappen wordt gelegd, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6C

Via: GforGames
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen