‘iPhone 6C gaat eruit zien als een iPhone 5S’

Rutger Otto
3 december 2015, 16:54
2 min leestijd
‘iPhone 6C gaat eruit zien als een iPhone 5S’

Komt er echt een nieuwe 4-inch iPhone? De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, die doorgaans juiste voorspellingen doet over onaangekondigde iPhones, denkt van wel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6C design

De geruchten gaan nu al tijden, maar ze worden steeds hardnekkiger. Apple heeft op dit moment geen 4-inch iPhone, maar de iPhone 6C moet daar verandering in brengen. Volgens Ming-Chi Kuo komt hij echt – en wel begin volgend jaar.

In het verleden bleken de voorspellingen van Kuo vaak te kloppen en nu heeft hij wederom gesproken. De iPhone 6C zou volgens hem niet hetzelfde design gaan krijgen als de iPhone 6S. Geen afgeronde schermranden dus, maar een metalen behuizing die op de iPhone 5S lijkt. Toch wordt hij volgens Kuo voorzien van nieuw glas over het scherm. Niet helemaal plat, zoals bij de iPhone 5S, maar een beetje afgerond, zoals bij de nieuwere iPhones.

apple kwartaalcijfers

Upgrade

Wel zou het model van binnen helemaal zijn geüpgraded. Zo moet er een snelle A9-processor in komen die ook in de iPhone 6S zit. Verder zou hij direct geschikt zijn voor Apple Pay. Volgens Kuo zou het toestel tussen de 400 en 500 dollar gaan kosten, een stuk betaalbaarder dus dan zijn grotere broers.

Kuo denkt dat de iPhone 6C begin 2016 in de winkels ligt, waarschijnlijk rond maart of april. Zijn voorspelling is dat er in een jaar 20 miljoen exemplaren van verkocht zullen worden, ongeveer 8 tot 9 procent van alle iPhone-verkopen.

Welke kleuren?

Als de kleinere iPhone daadwerkelijk komt, krijgt hij waarschijnlijk twee of drie kleuren. Voor de hand ligt dat zilver en spacegrijs standaard leverbaar zullen zijn, maar goud is nog geen zekerheidje. Sinds de iPhone 6 op de markt kwam, was de iPhone 5S namelijk ook nog maar verkrijgbaar in twee kleuren en dus geen goud.

Lees meer over de iPhone 6C

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu