De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Concept toont hoe de iPhone 6C er kan uitzien

Rutger Otto
23 februari 2015, 12:26
1 min leestijd
Concept toont hoe de iPhone 6C er kan uitzien

Is Apple van plan een goedkope variant uit te brengen van de iPhone 6 zoals het met de iPhone 5C deed? Als dat zo is, kan het toestel er uitzien zoals deze conceptplaatjes tonen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5C

Toen de iPhone 5C werd geïntroduceerd, deed het toestel het nodige stof opwaaien. De smartphone werd als nieuw in de markt gezet, maar eigenlijk was het gewoon een iPhone 5 waarvan het metaal vervangen was door plastic. Verder had het dezelfde specs en functies, maar daardoor kon de prijs van het toestel overigens wel omlaag. Verder opvallend aan die iPhone 5C was dat het erg kleurrijke toestellen zijn, verkrijgbaar in blauw, geel, groen, roze en wit.

iphone 6c concept

Veel mensen vonden het echter een vervelende actie van Apple. De argumenten dat Apple de iPhone 5C alleen maar maakte om voet aan de grond te krijgen in China met een goedkoper model kwamen voorbij (hoewel Apple nu enorm veel dure modellen in dat land verkoopt). Voor mensen die een iPhone 5 wilden en geen iPhone 5S wilden of konden aanschaffen, was de 5C het enige alternatief, want de iPhone 5 werd door Apple uit de handel gehaald. Ook dat vonden velen jammer.

iPhone 6C concept

Vorig jaar werd door Apple geen C-variant van de iPhone 6 aangekondigd, maar wellicht wacht het bedrijf op de presentatie van de iPhone 6S om een goedkopere, plastic versie van de iPhone 6 te introduceren.

Het bedrijf 3DFuture bedacht alvast hoe de iPhone 6C eruit zou kunnen zien. De renders tonen een iPhone 6 met plastic achterkantjes in verschillende (felle) kleuren, zoals geel en blauw. 3DFuture heeft veel iPhone 6-kenmerken in het concept verwerkt. Zo heeft de iPhone 6C een gekleurde homeknop mét Touch ID en steekt de cameralens uit op de achterkant.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu